Geld challenge: dag 1

2024 is begonnen. En zoals ieder jaar, wil ik ook dit jaar weer beginnen met een challenge. Eentje die extreem belangrijk voor me is, maar waarvan ik eigenlijk nog niet goed weet hoe ik het ga bereiken.

Het zit zo:
Ik heb een flink bedrag terug te betalen aan de belastingdienst. Dat komt door allerlei omstandigheden in 2020. En ik weet niet goed hoe ik dat voor elkaar moet krijgen. Omdat interim werk vinden niet echt lukte, besloot ik in loondienst te gaan werken. Zo kwam er tenminste iets van geld binnen. Maar mijn loondienst baan komt ten einde in maart. Gelukkig heb ik wel een nieuwe baan te pakken, deze keer parttime, waardoor er meer ruimte vrij is voor mijn bedrijf.

Maar ja.. en dan? Het betekent dat mijn inkomsten zullen halveren en met het loon dat ik voorheen had, kon ik al niet echt bepaald de belastingdienst terugbetalen. Ik had al moeite met rondkomen, zegmaar. Lang leve de inflatie. En dat terwijl het loon verre van slecht was.

Dus het wordt tijd om echt actief te gaan zoeken naar extra inkomsten. Manieren om dat geld af te betalen. Hoe sneller, hoe beter. Geen idee hoe, maar het moet. Zodat ik kan zeggen: ‘Zo, ik heb het voor elkaar gekregen. Ook deze uitdaging heb ik overwonnen.’
Zodat ik weer een beetje kan ademen.

En dus ga ik maar weer wat meer schrijven op MD. Ik weet dat het me in het verleden ook geholpen heeft om van me af te schrijven. Om te zoeken naar manieren om verder te komen.
Deze keer heb ik het harder nodig dan ooit.


Dus de volgende challenge gaat starten. Ik zal elke dag een stukje schrijven om zo mijn hoofd leeg te maken en te vullen met ideeën. En hopelijk vul ik daarmee mijn portemonnee ook. Let’s go!
02 jan 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende