Feest of Drama?

Het was 25 mei en herinner het nog als de dag van gister....,

Ik zie het nog zo staan op het schermpje van mijn mobiel.
'Je bent door naar de finale!!!!'
Ik kon wel een gat in de lucht springen! Jemig, wat was ik blij zeg! Ik, die nog maar 2 jaar in dienst ben...,ik heb het gewoon geflikt! Ik kan de allerbeste afdeling van heel nederland worden binnen het bedrijf!

Maar of ik nu nog zo blij ben??
Het begon allemaal een paar maanden voor mijn vakantie....

Ik zit in de kantine, op werk, en mijn oog valt op een klein boekwerk aan papieren. 'Winkelwedstrijd 2016' staat erop.
Ik begin er in te bladeren en lees dat er dit jaar ook een afdelingswedstrijd is. Je kunt met je afdeling de aller beste worden van heel nederland!
Natuurlijk lijkt me dat wel wat! Ik heb een goed team, ben een doorzetter, harde werker en weet zeker dat we alles in huis hebben om dit te kunnen winnen! Na een klein overleg met het team hebben we met zn alle besloten om er 100% voor te gaan!

Fris en fruitig gingen we ervoor! Het was even wat aanpoten aangezien je alles elke dag 100% goed moet doen en je geen enkele fout mag permiteren. Desondanks ging het weken lang onwijs goed en behaalde we met 2 vingers in ons neus de halve finale.
In de halve finale stonden nog maar 15 winkels. Om uberhaupt de finale te halen en dus te mogen deelnemen aan het feest moest je bij de eerste 2 zien te komen. Van de 15 winkels vielen er dus 13 af! En dat terwijl we in de halve finale stonden met ons grootste concurenten! oeps!

En toen begon ook nog alle ellende....

Collega 1 ging met zwangerschapverlof. Daarvoor in de plaats hadden we een nieuw meisje aangenomen. Dat meisje bleek een regelrechte ramp te zijn! Alles wat je eigenlijk niet fout kon doen ging fout! En dat terwijl we geen enkele fout konden permiteren! We stonden immers in de halve finale!!!! Wekenlang heb ik extra tijd en energie in haar gestoken. 6 lange werkdagen in de week, een huishouden, een partner, vrienden, verjaardagen, je kan het zo gek niet bedenken.....ik onderhield alles!
Het meisje waar ik zoveel moeite voor had gedaan liet me keihard in de steek. Ze nam op een vreselijk lullige manier ontslag en ik heb haar nooit meer gezien. Reden van het ontslag gaf ze wel.... 'ze kon de druk niet aan'.
Natuurlijk had ik nog wel 2 andere collega's, maar het feit dat hun elke dag school hadden werkte voor mij ook niet mee. Ik stond er alleen voor.
Ik heb mij weken, of eigenlijk maanden lang kapot gewerkt om af te kunnen maken waar wij als team aan waren begonnen. Het winnen van de wedstrijd! Ongeveer een week of 2 weken voordat ik op vakantie zou gaan, zou de laatste beslissende beoordeling plaats vinden . Wie, wat of wanneer werd nooit gezegd. Ze konden zomaar op de stoep staan.
Gelukkig is de laatste beoordeling onwijs goed geweest want ik heb behaald wat ik wou! Ik sta in de finale! Ik kon met gerust hart op vakantie.....

Niet wetende dat ik na mijn vakantie weer een drama kon verwerken!

Na mijn terugkomst in de winkel, waar ik te horen kreeg dat de afgelopen weken dramatisch zijn verlopen toen ik er niet was, kreeg ik ook nog te horen dat er een extra (buiten het boekje om) beoordeling is geweest.
Net op het moment dat het meisje die mij overnam er een behoorlijke puinhoop van aan het maken was! Niet goed besteld, geen zin om dingen te maken, geen zin om dingen schoon te maken, geen zin om ook maar iets te doen!
Een cruciaal moment! Een moment waarop zij dacht dat de buit toch al in de pocket was! De eerste plek niet meer te missen was!

En nu......, nu ben ik bang dat ik alle tijd en energie voor niks heb gedaan! Ik heb me maanden lang uit de naad gewerkt voor de 1e plek! Ik heb maanden lang 6 dagen in de week gewerkt, 48 uur per week! Voor wat? Om nu de tweede plek te pakken?

Je kunt je vast wel voorstellen hoe boos ik ben geweest!
Een mooi leermoment voor mezelf geweest, dat wel, maar wat kan ik hier van balen zeg!

Het feest moet nog komen dus er zit nog een heeele kleine kans erin dat ik alsnog eerste word met de afdeling. Maar schat de kans klein in.

En dan nog....
Er moet voor de laatste week nog 6 dagen gewerkt worden, totaal 48 uur met als afsluiter van de week (na een lange dag gewerkt te hebben) nog het feest..
Ik ben bang dat de mensen die het minst hebben gedaan het hardst feesten en de mensen die stinkend hun best hebben gedaan liggen te slapen in een hoekje.

Maar we zullen zien...
Een feestje,......moet er nog niet aan denken!
En ach, nu er 1 beoordeling niet zo best is kan het nog alle kanten op dus spannend is het wel! (Om het van de postieve kant te bekijkenknipoog )

Maar hoe je het ook went of keert , teleurgesteld ben ik wel! Je gaat er als team in en komt er alleen uit....

21 jun 2016 - bewerkt op 21 jun 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van PoesEnKat
PoesEnKat, vrouw, 35 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende