Erg, erger, ergernis

Niet elke dag kan het feest zijn, maar soms zou je wel eens een dag willen overslaan...

Het plaatje uit mij vorige verhaal was geen ramp, de trein reed immers en in de richting waarin ik wilde.
Tenminste; de eerste vier minuten en daarna werd er al geremd. Het was meteen duidelijk dat dit ongebruikelijk was, want we hadden Ede nog niet bereikt, Wolfheze moest nog gepasseerd worden.
Na enkele minuten stilstand reden we weer, maar de vertraging was een feit. Die hebben we ook niet meer kunnen inhalen en vlak voor Zaandam kwam de mededeling dat er niet verder gereden werd wegens een wisselstoring...
Laten we maar hopen dat dat de waarheid was, want onze Nationale Sporenpoetser heft nogal eens treinen op vanwege de punctualiteitscijfers.

Een kleine sprong naar halverwege de avond (en een beetje)
Ik moest me wat haasten om de trein terug te halen, maar dat ging goed.
Nadat we de Hemtunnel uitreden, kwam het bekende riedeltje waar we zouden stoppen, met de mededeling dat we een extra stop zouden maken bij de Arena en dat het daar megadruk zou worden, aldus de omroepster.
Er zijn genoeg argumenten te bedenken waarom niet, maar een tweede stel aankoppelen zou best handig zijn, als je die stop extra inlast.
Die tussenstop kost meer tijd dan gebruikelijk, want er passen altijd minder mensen in de trein dan dat er op het perron staan en er waren blijkbaar lui die de deuren probeerden open te houden.
Zo ben je dus al snel vijf minuten of meer kwijt en dus heb je weer vertraging.
In Utrecht ging het grootste deel van de instappers er weer uit, maar voordat we vertrokken was het nog veel later, want er was blijkbaar iemand zo "grappig" geweest om bij het verlaten van de afdeling aan de noodrem te trekken.
Intussen had iemand anders de stoel tegenover me ingenomen en dankzij zijn lompe beweging schoot mijn blikje cola van het tafeltje. Miraculeus genoeg deze keer niet op mijn kleding of tas, maar tussen de stoel en de wand, maar je wordt er niet bepaald vrolijk van...


Ruim tien minuten te laat kwamen we op mijn eindbestemming aan..
Snel naar mijn fiets en naar huis.
Maar nee, alweer een verrassing: iemand had zijn fiets naast de mijne gezet, bij zo'n "fietsnietje" en had een kettingslot gebruikt en daardoor kon ik mijn fiets er niet tussenuit halen.

Wat denkt zo iemand, als er al gedacht wordt?
"Ach. die hoeft toch niet weg" ?

Anekdote tussendoor:
Iemand die in de buurt van het stadion van Eindhoven woont sprak ooit eens iemand aan die de auto voor de oprit van zijn huis wilde zetten. Antwoord van de bestuurder: "Ach, dan blijf je vanmiddag toch lekker thuis?"

Hoe dan ook, met behulp van de toevallig passerende politie heb ik mijn fiets uiteindelijk weten te bevrijden, maar de lompheid van sommige mensen is echt niet te bevatten.

Goed, door naar de zondag, al was dat het eigenlijk al bijna toen ik thuis was.
Truckstarfestival in Assen.
Afgesproken met iemand dat die me op station Assen zou ophalen.
Heenreis ging op zich prima, maar alleen het mobieltje...

Ik ben benieuwd of meer mensen met Androoit dat hebben, een scherm dat niet goed reageert op de commando's.
Ongevraagd uitvergroten van het beeld, overschakelen naar andere pagina's en tijdens het typen letters die niet of in grote aantallen op scherm verschijnen.
Ook vanochtend presteerde mijn toestel dat nog een keertje; ik vraag een bepaalde radiozender en vervolgens krijg ik binnen de minuut meermaals een andere zender, waarbij vooral die commerciële niet eerder te beluisteren zijn voordat je een reclame door je strot geduwd krijgt.
Bedenk daarbij dat ik het toestel voor die ongevraagde actie niet eens in mijn hand had...

Over het weer gisteren zullen we het maar niet hebben en dat ik over een perioden van drie dagen verschillende mensen een bericht stuur en geen reactie terugkrijg...
Nou ja, vul maar in.
Alleen iemand hier op MD (mag ik je naam noemen?) liet van haar horen.

Ter afsluiting:

01 aug 2022 - bewerkt op 01 aug 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van freebird
freebird, man, 10 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende