Een sprookje

Er waren eens 2 vissen. Echte originele sluierstaartjes. Gekocht bij Tuinwereld in Wijchen, bij een meneer die wist wat hij deed.
Fout.
Hij verkocht ze aan mij. Hij dacht écht dat ik, samen met mijn oudste, voor 2 doodgewone sluierstaartjes zou kunnen zorgen.
En dat dacht ik ook hoor!
Ik bedoel... als je een klas van 8 zml'ers kan draaien, wat zeg ik, voorheen 13 van die raddraaiers, nou, dan draai ik mijn hand niet om voor 2 sluierstaartjes.

Maar ze zijn dus dood.
Donderdag vonden we Yoko in een zeer vreemde houding tussen de plantjes hangen en vandaag lag Louie toch wel verdacht stil op de bodem te niksen.

Ergens hebben we (lees IK) iets niet goed gedaan. Woensdag trekken we opnieuw naar de meneer van de vissen in Tuinwereld Wijchen. Dan ga ik eerst vragen wat ik fout heb gedaan. En dan hoe ik het wel moet doen.
Goede steentjes, plantjes, filter erin én aan, niet de lamp de hele dag aan, elke dag speciaal sluierstaartjes voer... da's alles! Toch?

En praten tegen die beestjes! Hele verhalen hebben ze gehoord van de jongeman hier. Over zijn schooldag, met name de streken van andere kinderen want HIJ is braaf... tuuuuurlijk! knipoog

Hij heeft het verlies van zijn eerste huisdieren als een stoere bink gedragen.
Ik vertelde hem, dat dode vissen graag in veel water zijn. En heeee, veel water vind je in het riool... dat komt uit in de rivier en die weer in de zee, DUS veel water! "En mam, dan wordt hij opgegeten door een haai, ja." Zonder blikken of blozen werd mij deze mededeling gedaan.
Dus toen we vanmiddag Louie naar zijn laatste rustplaats begeleidden, zei meneer, tussen neus en lippen door "Yoko zit al in de buik van een haai hoor mam"

Ja hoor jongen, je hebt gelijk. En Louie vindt daar ook zijn plekje wel.
"Ja, zijn ze toch weer samen! Mag ik wel nieuwe vissen?"

En we leven hier nog lang en gelukkig.
(wij zijn tenslotte geen sluierstaartjes knipoog)
26 okt 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Pippel
Pippel, vrouw, 50 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende