Absorb, reject, add.

“Research your own experience. Absorb what is useful, reject what is useless, add what is essentially your own.” - Bruce Lee.

Ook al is het me tot nu toe niet gelukt om aan een martial art practice te beginnen, zijn de schrijfsels van Bruce Lee altijd erg nuttig geweest voor het vormen van mijn denkwijze zoals ik die wil vormen.

Komende jaar wordt weer een "trial by fire". Ik moet mezelf natuurlijk niet overbelasten, maar de effectiefste manier om te worden wie ik wil is door gerichte, mindful ervaren drukte. Door druk worden diamanten gevormd. & Iron is best stricken while hot.

Hoeveel druk & wanneer zal voor iedereen anders zijn.

Maar als ik mijn tijd niet inricht, gaan anderen/of toekomstige situaties dat wel voor me doen. En als ik geen tijd maak om goed te eten, voldoende te bewegen, en wanneer nodig stress te ontladen, word ik later vast wel gedwongen om tijd te maken voor huisarts- en/of ziekenhuisbezoeken. Govern, or be governed.

Let's do this thing. Nog 7 dagen totdat mijn academisch jaar & treintochten beginnen. Zal ivm herkenbaarheid soms vage verhalen schrijven als ik geen persoonlijke gegevens wil delen. (Althans, de vaagheid zal dan meer zijn dan normaal, haha.)

verliefd

PS - Oja. Bovenstaande is natuurlijk te kort door de bocht, ook voor mij, laat staan voor mensen die al (al dan niet genetische) gezondheidsproblemen of minder fijne thuissituaties hebben. Toch gebruik ik zulke woorden omdat ik mezelf op die manier vaak in een fijne, productieve stemming krijg. You do you! vrolijk
26 aug 2019 - bewerkt op 26 aug 2019 - 432x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Caty
Caty, vrouw, 1 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende