About me and 2020

2020..

Misschien voor meeste mensen niet het beste jaar, maar voor mij heeft het wel wat dingen gebracht.
Hierbij mijn Ups en ook downs, die ik gewoon even uit mijn systeem wilde hebben.
Zodat ik met een schoon 'geweten' aan 2021 kan beginnen.

School:
- Minor waarin ik mezelf heb leren op te stellen. Mezelf deels heb gevonden en ook nieuwe interesses en passies die ik in de toekomst wil vergroten. Natuurlijk als daar meer tijd voor is.
- Afgestudeerd tot docent geschiedenis waar ik 5 jaar met zo veel downs over heb gedaan dat er een enorme last van mijn schouders viel en het me nieuwe motivatie gaf mijn 2e studie toch te starten.
- Start van 2e studie die qua toetsen heel goed gaat, qua stage wat stuikelblokken. Echter, dat weerhoudt me niet ervan om door te gaan. Het helpt juist te groeien. Heb hele fijne klasgenoten wat ook een dikke plus is, vooral omdat door Corona alles chaos lijkt op mijn school.

Werk:
Ik zou een baan hebben tot aan de herfstvakantie (3 dagen) en daarna tot kerstvakantie voor 1 dag.
Uiteindelijk werd de 1 dag tot kerstvakantie verlengt tot einde van schooljaar (juli) en kreeg ik tot eind maart er nog 2 dagen bij. Hierdoor werkte ik weer drie dagen op een school waar ik in mijn laatste jaar voor geschiedenis docent veel ben gegroeid en nog steeds ontzettend veel leer en ontwikkel.

Gezondheid:
- Begin 2020 deed ik nog aan sporten (crossfit en kickboksen), maar in maart vanwege de lockdown koste het mij meer geld dan het me positieve resultaten opbracht. Dus ben ik gestopt. Toch voelde dat niet goed. Ik wilde bewegen, maar vond thuis geen motivatie voor home workouts en wandelen was leuk voor 1 dag in de week. Aangezien er niet veel wandelroutes in de buurt zijn en een stuk rijden ook niet altijd de optie was. Dus besloot ik in oktober/ november weer te zoeken naar sportscholen en vond er vrij snel een. Begon rust aan met ontdekken en gesprekken voor doelen en nu sport ik 2 tot 4 x in de week. Het eerste doel is conditie opbouwen en ademhaling onder controle houden. Daarna wil ik wat meer kracht in armen en benen ontwikkelen en ook buikspieren vanwege een slechte onderrug. Pas als die doelen op orde zijn wil ik gaan afvallen. Er moet, als ik mijn BMI aanhoudt, zeker 30-35 kilo van af. Ik persoonlijk zal al ontzettend trots zijn als er 10 af gaat en die eraf blijven.
Al bestaat mijn lichaam al meer uit spieren dan uit vet, toch ben ik niet helemaal happy. Vooral niet met mijn 'blubber' buik die me in de weg gaat zitten en mijn te grote borsten, wat volgens de huisarts mede komt door mijn overgewicht. Dus genoeg doelen voor 2021 en wellicht ook 2022. Ik geef mezelf hiervoor de tijd.
- Verder heb ik de laatste tijd ontzettend last van een soort krampen rond mijn baarmoeder. Het voelt als of je de rode periode hebt, maar dan zonder rood. Het is alleen de pijn en krampen. Soms trekken ze door naar de heupen en onderrug. Wellicht ook de fyso bellen want mijn gewrichten rondom bekken doen ook pijn met sporten.. Met name met bewegingen waarbij dat niet helemaal de plek is om iets te voelen....

Relatie:
Pffff april tot september had ik een relatie en die bleek ontzettend toxic te zijn.
De rode vlaggen die ik allemaal zag probeerde ik te 'negeren' of goed te praten.
Dat had ik niet moeten doen.
Nadat het uit was dreigde hij zijn leven te eindigen en daar dreigt hij soms nog steeds mee.
Dagelijks krijg ik nog appjes van hem, omdat hij hoopt dat we ooit nog samen komen.
En ja ik had hem moeten blokkeren, meteen nadat ik het uit had gemaakt. Maar ik met mijn stomme hoofd wilde weten hoe het met hem ging en of hij EINDELIJK hulp zal krijgen van de familie en de kliniek voor verslaafden. Al snel bleek dat die hulp zo minimaal was dat hij niet veranderde in gedrag... En tja, toen was het te laat om hem nog te blokkeren. Nu wacht ik tot hij weer dreigt zijn leven te eindigen. Dan heb ik iets om het los te laten, want daarmee dreigen (voor aandacht!).. dan heb je aan mij een verkeerde..

En ondanks dat het pas 4 maanden uit is, mis ik wel een relatie hebben.
Een partner om dingen mee te doen in deze tijd dat je weinig kan doen met vrienden of familie.
Een partner die je dingen kan vertellen die je misschien niet kwijt kan aan vriendinnen of familie.
Iemand die tegelijk je beste vriend is.
Maar ja door corona ontmoet je niet snel mensen, aangezien we niet uit kunnen of ook niet snel op straat meer mensen aanspreken...
Apps wil ik liever niet meer gebruiken. Ondanks dat gesprekken met vreemde soms wel prima zijn, de meeste mensen op apps willen liever 'Seks buddy's' of 'Friends with Benefiths' zijn. Ja, tuurlijk zitten er ook mensen op die zoeken naar een relatie, naar iets serieus. Echter, mij is het in de 4 jaar dat ik wel eens een app heb gebruikt, niet gelukt....
En misschien ben ik wel helemaal niet toe aan een relatie en is het ook wel helemaal niet goed er nu een te beginnen, terwijl ik nog niet af ben van mijn toxic ex...
Misschien is wel goed om een tijd alleen te zijn, al kan ik prima alleen zijn.. Maar dan bedoel ik alleen zijn in single zijn. Daar van genieten.. Al zou ik niet helemaal weten hoe je als Single genieten moet... Bedoel genieten met vrienden etc. dat kan ook met een relatie. Dus wat ik genieten van een single tijd en hoe moet je dat doen? (dit is een oprechte vraag!!!)

En dan nu intiemer, persoonlijker stukje
Mijn seks leven is ook niet spannend.
Persoonlijke informatie, waar ik me niet echt voor schaam maar wel meespeelt: ik ben nooit klaargekomen.... Ik weet dus echt niet wat ik mis qua orgasmes etc.
Het is niet dat ik seks daardoor niets vind, ik kan er wel van genieten.
Mijn toxic ex kocht een vibrator om dit probleem mogelijk te verhelpen (nooit gebruikt...)
Mijn vriendin raad aan om veel seksdates te nemen en te ontdekken een andere vriendin raad masturberen aan.
Allemaal goed bedoelt advies en heel lief en leuk bedacht, maar:
1. masturberen spreekt me absoluut niet aan. Niet met handen, niet met speeltjes. Dus nee dat is niet iets wat het wordt.
2. seks dates lijken me interessant om dingen te ontdekken en uit te proberen, maar ik ben daar te chicken voor. Dus dat wordt hem dus ook niet, tenzij ik over een eigen grens heen ga. Maar over een eigen grens heen gaan lijkt me ook niet een optie.

Corona:
ondanks dat de lockdown me gek maakt en ik snack naar een feestje en vrienden en nieuwe mensen, maar ook naar menselijk contact. Houdt ik me aan de maatregelen en let ik erg goed op.
Dit omdat ik samen woon met iemand die in de zorg werkt en het haar niet wil aandoen dat ze ziek wordt en mogelijk cliënten besmet.
Ik zit dus veel thuis, werk ook thuis, eet veel thuis en zie af en toe vrienden die net als mij in een soort volledige isolatie zitten, omdat alles vanuit huis kan.
Dat 2021 alles maar snel normaal mag worden en we naar festivals en feestjes kunnen.
02 jan 2021 - bewerkt op 03 jan 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Dagda
Dagda, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende