Aaaarrrggggghhhh,

Aaaarrrggggghhhh,

Ik schrijf tegenwoordig alleen nog maar om mijn gedachten te legen, en het enigste wat altijd in mijn gedachten zit momenteel is nog altijd de situatie met de buren verdrietig verdrietig

Sinds de laatste keer dat ik schreef hebben we een bericht (brandbrief) gestuurd naar S***, met daarin dat we er klaar mee waren met de hele situatie, als sinds november 2020 zijn we bezig met meldingen, buurtbemiddeling, woningbouw en politie en we hebben nog altijd het gevoel dat we geen stap dichter bij de oplossing zijn.
Of ze voortaan iets anders kan zeggen dan "ik geef het door", want dat was het enigste wat ze zei de afgelopen maanden als we weer een bericht stuurde met tijden van de muziek etc.

We wilden dit keer een echte oplossing, ze hebben op 29 juni 2021 een officiele waarschuwing naar de buren gestuurd met daarin dat ze haar uit huis konden zetten omdat ze er niet "officieel" ingeschreven staat als vaste bewoner, dus waarom zouden ze zich niet een keer daaraan houden en haar eindelijk uit huis zetten?

Er stonden nog wat dingen in het bericht, en als reactie kregen we dat ze het meteen zou doorgeven en dan de reactie aan ons doorgaf.... ( nog altijd eigenlijk dezelfde reactie alleen met iets meer woorden )

We kregen terug van G*** dat hij die Maandag bij de buren langs zou gaan om eens een gesprek te hebben over de situatie... (dat was alles wat wij toen te horen kregen, we wisten niet wat hij ging bespreken en welke oplossing hij voor ging leggen of of hij haar uit huis zou zetten)

Die Maandag hebben wij alles een beetje in de gaten gehouden (makkelijk te doen met de camera die we hebben geïnstalleerd omdat we ons niet meer veilig voelde, door de buren)
Je raad het misschien al..... hij is niet geweest.

De volgende dag, misschien komt hij vandaag wel, misschien had hij het gister gewoon gigantisch druk...

Gelukkig, aan het eind van de middag zagen we hem uitstappen uit zijn auto'tje, (we hadden aangegeven of hij achterom kon lopen om ook even met eigen ogen de zooi van de buren in de steeg te bekijken), hij liep de steeg in en kwam daarna weer terug om bij de buren aan de deur te gaan (de buurvrouw was heel de dag thuis geweest maar natuurlijk net 5 minuten voor G** aankwam is zij vertrokken), geen gehoor aan de deur uiteraard en hij was alweer onderweg naar zijn auto'tje...

Mijn vriend dacht gelukkig snel na en is meteen naar buiten gegaan om even met hem te gaan praten, persoonlijk praten is nog altijd makkelijker dan af en toe appjes doorsturen.
We hebben hierdoor eindelijk een beetje informatie gehad, en ook ons eigen hart kunnen luchten.
Er werd aangegeven dat hij de buurvrouw diezelfde dag nog zou bellen om alsnog met haar te kunnen praten, hij gaf ook aan dat ze in samenwerking met de wijkagent haar proberen te betrappen op het rijden in de auto van haar vriend omdat ze geen rijbewijs heeft (ze rijd ondertussen al een jaar in die auto zonder ooit aangehouden te zijn...), hij vroeg ook of ze ooit ruzie hebben waarop wij gezegd hebben "ja, heel vaak" en door de oude huizen kun je ook goed horen waar het over gaat..

Hij is weggegaan en wij hadden er goede hoop in dat het eindelijk weer eens rustig zou zijn...

Natuurlijk zodra ze na ongeveer een uur thuiskwam ging de muziek weer aan, en de volgende dag ook en de volgende dag ook...

De week erop op een Dinsdag hebben wij een mail gestuurd, TAV G***, ook al zitten we nu al een jaar in deze situatie en hebben we een hoop contact gehad, hebben wij nog altijd niet zijn telefoonnummer of zijn mail, dus de mail hebben we gestuurd naar de woningbouw TAV G***, dit hadden we in hoofdletters in het onderwerp gezet, je verwacht dan toch wel dat de mail bij de goede persoon terechtkomt het is geen grote woningbouw in de stad of iets dergelijks...

In de mail hadden wij gezegd dat het echt niet langer kon, wij hebben ons breekpunt bereikt, we zijn op... Ze hebben in Juni gezegd dat ze haar er zo uit kunnen zetten, dus doe dit dan ook maar. De brief hebben wij met veel emotie erin geschreven omdat we gewoon echt op zijn nu, we hoopten dan ook op een snelle reactie...

Bijna een week later nog steeds niet gehoord, de muziek stond weer belachelijk hard en in het weekend waren wij om 7 uur sochtends al uit ons bed getrild door de harde muziek, dus mijn vriend besloot te bellen, naar de woningbouw en dan te vragen of hij kon worden doorverbonden naar G***.
Uiteraard was het net lunch pauze dus ze heeft een notitie neergelegd voor hem dat hij ons met spoed moest terugbellen.

Rond 3 uur belde hij...
Hij had de week ervoor op een Dinsdag (de dag dat wij die mail naar hem gestuurd hadden) contact gehad met de buurvrouw en haar een waarschuwing gegeven op haar gedrag, hij had aangegeven dat wij nog altijd veel last hadden van de muziek en dat we hun ook hoorde ruziën (wij hebben nooit aangegeven dat wij dit als vervelend beschouwen want iedereen ruziet weleens, dat is niet iets waar ik ooit over zou klagen), en als het goed is zou het nu rustiger moeten zijn.......
Meteen aangegeven dat ook na dinsdag de muziek hard heeft aangestaan elke dag en dat we in het weekend om 7 uur ons bed uitgetrild waren, dat zij om kwart over 8 naar haar werk is gegaan, toen is de muziek uitgegaan, en heel de dag is het stil geweest toen de buurman thuis was maar toen zei weer thuiskwam om half 2 is de muziek weer hard aangegaan, natuurlijk gezegd van de mail waarvan hij deed alsof hij die nooit gehad had,
Mijn vriend was er klaar mee, na al dit gedoe weer een waarschuwing en ze heeft het nog niet eens opgevolgd...
Hij heeft gezegd (met boosheid in zijn stem) dat het nu genoeg is geweest, wij zijn op. Ze zetten haar maar uit huis wat ze hebben aangegeven te kunnen doen in die brief van 29 Juni want wij willen met kerst eindelijk eens rustig in ons eigen huis kunnen zitten, en niet hoeven te vluchtten.
Hij heeft hierop geantwoord dat hij er werk van ging maken en met hun bewindvoerder in gesprek zou gaan en ons deze week nog iets zou laten horen over wat er gaat gebeuren...

Het is nu Donderdag ochtend, het telefoontje was Maandag en morgen (Vrijdag) is G*** vrij...
Er heeft tot en met gisteravond nog muziek aangestaan tot 18.00 ongeveer toen Mnr. thuiskwam. Het is toen wel voor de verandering de rest van de avond stil geweest.

Dus.....

Eigenlijk hoop ik toch wel vandaag telefoon te krijgen, en ik hoop te horen te krijgen dat ze haar eruit zetten en dat ze hier max. twee weken de tijd voor heeft zodat we met kerst eindelijk rust hebben.

Dat hoop ik, met de nadruk op "Hoop".

Ik verwacht dat ik niets hoor vandaag en dat als de buurvrouw thuiskomt vanmiddag de muziek weer aangaat...

Dit puur omdat we nu al een jaar verder zijn en er nog niets gebeurd is... Hoezo zouden ze nu eindelijk wel iets doen?

Ik had me laatst ingelezen over waar je allemaal recht op hebt als huurder, dat is dus nog blijkbaar behoorlijk wat.
De verhuurder is verantwoordelijk voor het woongenot, als er storende factoren zijn zoals in ons geval de buren dan kun je dus als de verhuurder niets doet, een zaak aanspannen en de huur terugvragen van de hele periode waar je geen woongenot in hebt gehad... Dat zou dus een jaar aan huur zijn...

Ik ben niet zo van het hele zaak aanspannen gedoe, maar als ik me bedenk dat we gaan verhuizen door de buren naar een geweldig huis hoor daar niet van, maar aan dit huis hebben we wat dingen verandert waarvan je de kans hebt als wij eruit gaan de volgende bewoner kan zeggen, ik wil die muur terug etc. en dat moeten wij dan gaan betalen, dit kan natuurlijk snel behoorlijk oplopen.
Als ik daaraan denk, dan denk ik weleens misschien moeten we iets doen, iets terugvragen van de huur of in ieder geval zeggen dat we niet de hele verbouwing willen betalen als er nieuwe mensen in dit huis gaan wonen omdat we hier niet weggaan voor onze eigen lol. Maar puur omdat de buren dit huis zodanig verpest hebben dat het van mijn Droomhuis naar mijn Helhuis is gegaan.

Het klinkt nu allemaal als een hoop gemopper maar ik schrijf dit allemaal even uit om mijn hoofd een beetje leger te maken. Zodat vandaag niet een hele grote domper word als we niets horen.
09 dec 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Buzz05
Buzz05, vrouw, 26 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende