#2. Still here

Dit is zooo lang geleden.

Zooo lang dat ik nog niet doorhad dat de lay-out hier veranderd is. (but I like it though)

Maar 12 jaar en bijna 900 verhalen later heb ik toch mijn weg teruggevonden naar hier. Een paar oude verhalen opnieuw gelezen om te kunnen beseffen hoeveel vooruitgang ik gemaakt heb.

Terwijl ik een hele tijd geleden nog erg ongelukkig was met hoe mijn leven tot op dat moment verliep, ben ik nu enorm fier op mezelf en kan ik zeggen dat ik voor 90% gelukkig ben. Ik heb op verschillende vlakken zoveel bijgeleerd. Mijn extreme jaloezie in mijn relatie heb ik omgezet in een gezonde jaloezie. Ik begin stilaan mijn lichaam eindelijk te aanvaarden zoals het is en eet/beweeg normaal. Ik ben tot het besef gekomen dat ik dankbaar mag zijn dat ik gezond ben en dat ik zorg moet dragen voor mijn lichaam. Het doet ten slotte elke dag ook zoveel voor mij. Op werkvlak zit ik nog steeds op dezelfde job, maar ook hier tot het besef gekomen dat ik in deze tijden gewoon dankbaar mag en moet zijn dat ik überhaupt een job heb.

Ook niet onbelangrijk heb ik gewoon mentaal een grote klik gemaakt. Ik kon vroeger zoveel downs op een dag hebben, dat eender welke up mijn dag niet meer goed kon maken. Ik heb enorm veel momenten gehad dat ik mezelf afvroeg wat mijn bijdrage aan deze wereld is en waarom ik hier ooit terechtgekomen ben. Ik kan zelfs niet ontkennen dat er momenten geweest zijn waarop ik hier helemaal niet meer wou zijn.

Ik ben algemeen tot het besef gekomen dat het gewoon niet uitmaakt om welke reden ik hier ben. Ik ben nu gewoon voor elke dag dankbaar. Dankbaar dat ik 's morgens in een warm bed mag wakker worden, dat ik kan werken en dat mijn lichaam functioneert zoals het hoort. Dit is gewoon hét belangrijkste in het leven : een dak boven je hoofd, geld (voor voeding, eten, ontspanning), maar bovenal een goede gezondheid.

Tot slot hebben we de eerste grote stap in onze relatie gezet. Nog vlak voor de Coronacrisis uitbrak, hebben we een woning gekocht.
Iets waarvan ik tot enkele jaren terug dacht dat ik dit nooit zou kunnen. Het is dan ook nog eens een nieuwbouw waarvan we alles gewoon zelf mogen kiezen. We zien het nu stilaan onze thuis worden nu ze begonnen zijn met de afwerking binnenin.



Terugkijkend op dit verhaal : ik ben zooo ontzettend gelukkig en dankbaar voor vele zaken. Onthoudt: niemand is 100% gelukkig. De mensen die je dit wijsmaken, liegen ook tegenover zichzelf.

Ik hoop dat jullie ook allemaal gezond mogen zijn/blijven, de kleine dingen in 't leven appreciëren en zorg dragen voor elkaar.

Tot een volgend keer!

Liefs,
S. verliefd
25 sep 2020 - bewerkt op 25 sep 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van TinkeldinG
TinkeldinG, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende