Dag 29 - Lars von Trier


Mijn favoriete regisseur is Lars von Trier.

Hij was een tijdje depressief, hierdoor maakte hij geen films meer en zo maakte hij al voor de tweede of derde keer een reeks films niet af.
Toen zag ik op het nieuws dat een film van Lars von Trier een gouden palm had gewonnen. Antychryst! De prijs voor beste actrice. Mijn hart sprong op. Toevallig hadden mijn vriend en ik pas een discussie over Lars von Trier gehad en volgens hem moest ik er niet op rekenen dat de man nog films zou gaan maken..

Mijn JOEPIE was dus groot toen ik dat nieuws las

Riget (the Kingdom), dat is een serie die hij maakte voor de Deense televisie verliefd Te bizar voor woorden. Je krijgt het gewoon niet verzonnen. Ik bedoel, wat valt er nog meer binnen wel 5 verschillende genres?? Te weten,...Comedy | Drama | Fantasy | Horror | Mystery. Nu ik het erover heb komen er ook steeds meer details boven. Wat heb ik genoten van die serie...
http://i16.photobucket.com/albums/b48/clovx/riget2cov.jpg" class="resize" alt=""/>

Screenshotje van Stig Helmer, corrupt, oneerlijk, dom, arrogant, gehaat enz.. Soort van House misschien wel, maar Stig is leuker. Hier hoopte hij op een "drijver", want als je "zakkers" poept ga je snel dood over het algemeen. De sfeer van die film is geweldig.

Stig Helmer gaat vaak naar het dak van het ziekenhuis, en kijkt dan met zijn verrekijker naar Zweden, waar hij vandaan komt. Daar staat hij dan te schelden op Denemarken en de Denen. En roept iedere aflevering wel een keer: dansk jävlar! (Deens TUIG!!)

Hoor je dat taaltje? Oh ik hou zo van Deens. Gammele betekent bijvoorbeeld Oud! Vind ik Prachtig!

Voor de duidelijkheid, de verfilming The Kingdom van Stephen King is dus een kopie van Riget (the Kingdom) En niet andersom! knipoog

Deense films verliefd hebben mijn voorkeur, net als franse films.
Dat het Deense genre me zo aanspreekt is, uiteraard, gekomen door Lars von Trier.
Hij heeft ook Amerikaanse films gemaakt.

Ik weet niet of iemand hier Dogville wel eens gezien heeft? Een film met Nicole Kidman. Toch is die geweldig. Het decor is een groot zwart vlak met lijnen die de muren van de huisjes van het dorp moeten voorstellen. Het is zo knap gedaan. Als ik namelijk aan deze film terug denk, zie ik tóch de binnenkant van de huisjes enz, voor me. Terwijl dat nooit gefilmd is.

Nou ja, ik ben blij dat de man weer films maakt, al zal hij Riget maar moeilijk kunnen toppen!
erg vrolijkknipoog

Liefs,
Joy
verliefd
20 aug 2010 - bewerkt op 20 aug 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Happy&Joy
Happy&Joy, vrouw, 113 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende