Zorgverzekering heeft het ver*****

Ben je net officieel inwoner van Nederland, heb je al problemen met de zorgverzekering.

Ik moet naar de huisarts. Voor mij een nieuwe huisarts dus, want ja. Nu was ik in februari een zorgverzekering aangegaan en formuliertjes ingevuld en alles, net als een brave burger, heb ik nog steeds niets ontvangen van de verzekeraar. Ik heb dus gisteren gebeld, blijkt dat ze achter zitten met de administratie en ik er zeker nog 2 weken op zal moeten wachten. Ik zou wel kunnen bellen naar de huisarts en de situatie uitleggen, maar zij kunnen zeker niets versnellen in het proces.

Huisarts gebeld vandaag, die kan niets zonder zorgverzekering. Ik ben dus niet verzekerd en mag straks alles met terugwerkende kracht terugbetalen. Als ik morgen onder een bus terecht kom mag ik dus ook zelf eerst lekker afdokken en pas over een hele poos geld terugvragen van de verzekeraar. Ik moet het dus ook maar zonder pijnstillers en anticonceptie doen, want geen verzekering=geen huisarts=geen recept=zoekhetmaarlekkerzelfuit.

Oja, op de website staat wel doodleuk dat men het proces kan versnellen als je met vakantie gaat. Elk weekend naar het buitenland en dringend naar de HA moeten heeft geen prioriteit.

Oh boy oh boy.

-Ssdd
12 apr 2018 - 498x gelezen
Profielfoto van Ssdd
Ssdd, vrouw, 23 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende