Zonder woorden

Nadat ik me voornam om weer te gaan schrijven en aan mezelf te werken, bleef ik stil. De weken glijden voorbij en het lukt me niet om woorden te vinden.

Het scherm blijft leeg en wanneer ik wel probeer om iets te schrijven voelen mijn woorden vormeloos aan. Ze zijn niet toereikend om wat ik voel goed te beschrijven. Woorden zijn niet genoeg, ze schieten tekort in hun vorm, laten wat er achter zit niet goed doorklinken.

Soms denk ik dat het goed met me gaat, maar word ik plotseling overvallen door een neerslachtig gevoel. Verdriet laat zich moeilijk omschrijven. Sommige emoties laten zich niet in woorden gieten. Die zijn te ingewikkeld om in woorden te vangen en laten zich niet op papier vastleggen. Die blijven in de lucht hangen en zweven daar rond totdat ze op je borst landen en zich in je nestelen. Ik vraag me wel eens af waar verdriet ontstaat. Soms lijkt het alsof het er altijd al is geweest en geduldig wacht op het juiste moment on binnen te kunnen komen. Soms voel ik de schaduw, de duisternis al om me heen cirkelen. Dan probeer ik het te negeren, maar krijgt het me alsnog in zijn greep.

Het voelt alsof de pijn en het verdriet zich in me hebben genesteld en soms ben ik bang dat ze daar voor altijd blijven zitten.

Het gaat niet slecht met me, maar het gaat ook niet goed. Ik voel me best stabiel, ik heb de bodem die ik vorig jaar bereikte al een tijdje niet meer gezien. Maar stabiel is niet goed genoeg, ik wil meer dan stabiel. Ik sta stil, maar ik wil vooruit. Ik wil vooruit, maar het voelt alsof ik vastzit en ik weet niet hoe ik mezelf los kan krijgen zonder mezelf opnieuw over die rand te werpen. Ik wil kleine stapjes zetten die het risico om te vallen niet zo groot maken.

Ik wou dat iemand anders de woorden uit me kon trekken. Dat iemand de nare plek die in me zit, hup in zijn handen kon nemen en uit me kon halen en doen verdwijnen. Was het maar zo simpel. Ik weet dat dit iets is wat ik alleen moet doen, ik weet dat het moeilijk is, maar uiteindelijk ga ik mijn weg wel vinden.
22 nov 2020 - 171x gelezen
Profielfoto van ~Laura
~Laura, vrouw, 21 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende