Zondagochtendpagina

Bij het leeggooien van mijn lezerslijst realiseerde ik mij ineens dat we oud zijn geworden met z'n alle. De meeste mensen in die lijst schrijven al lang niet meer, hebben niets meer online staan (heel verstandig!) en zijn niet meer ingelogd sinds, wat zal het zijn? 2019.

Niet dat ik ooit echt iets lezerslijst geschreven heb geloof ik. Zo nu en dan een persoonlijk verhaaltje of een experiment om een langer verhaal aan elkaar te knopen en feedback te krijgen, dat wel. Verder is mijn mentaliteit dat, wanneer iets te privé is om openbaar te zetten, het niet op het internet thuishoort. Zelfs niet in semi-afgesloten vorm. Maar ik ben onnodig voorzichtig in een hoop dingen natuurlijk.

De namen die ik herinner als "jong" zijn inmiddels 20 en hebben een eigen leven opgebouwd. De meeste zijn de turbulente puberjaren achter zich gelaten en verstandige, domme, volwassen mensen geworden. Als er al zoiets bestaat als volwassen worden, uiteindelijk doen we (zoals ik al zo vaak gezegd heb,) allemaal maar wat met de hoop dat het de correcte handeling is. De mensen die altijd en volledig van hun handelen overtuigd zijn, zijn niet volwassen of intelligent. Die hebben een gebrek aan reflectie.

Reflecteren en jezelf in de maling nemen zijn fantastische eigenschapen. Zolang het gedoseerd is, uiteraard. Teveel reflectie maakt onzekere mensen. Ik weet niet of er zoiets is al teveel zelfspot. Waarschijnlijk wel, en hoogstwaarschijnlijk zal de Hans, dertig jaar vanaf vandaag, me precies kunnen vertellen hoe het precies zit. Of het een correcte visie is, is een andere discussie. Maar als je zelfvertrouwd fout zit, nemen mensen het zo nu en dan toch van je aan. "Hij zal het wel weten."

Langzaam aan komt de realisatie dat er eigenlijk niets te vertellen is voor dit verhaal. Het was slechts een SOG, hoewel de correcte benaming DMOG zou moeten zijn. Ik was immers ergens mee bezig waar de concentratie voor is verdwenen. Dan kan er beter even een game worden gespeeld in plaats van hier, in dezelfde houding en positie, een geforceerd MD verhaal te schrijven.

Dat ik vervolgens niet ga herlezen om schrijffouten en onduidelijkheden te verwijderen.


Wat is er ooit gebeurd met "entertaining value"? Tegenwoordig is het allemaal geratel en weinig leuke ervaringen. Ben ik zo saai geworden?


-VLH
12 sep 2021
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van ViveLeHans
ViveLeHans, man, 31 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende