Zo zo, dat is een update

Hoi,

Potverdorie het is alweer meer dan 2 maanden geleden dat ik MD opende, genoeg om te schrijven maar weinig tijd en ik zit al hele dagen achter een scherm dus om dan in de avond ook nog uren te blijven schrijven was niet echt een optie. Laat ik het maar even opdelen in een aantal verschillende stukken: Fysiek en mentaal, werk, liefdesleven (kort) en privé.

Fysiek en mentaal
Mijn laatste verhaal was allemaal leuk en aardig, ik ben een aantal keer wezen hardlopen. Niet lang mijn laatste poging eind september begon ik last te krijgen van mijn liezen en (met name) rechterknie. Stapje terug gedaan qua sporten maar de pijn werd erger en erger. Op een gegeven moment kon ik nauwelijks meer op mijn rechterzij liggen bij het slapen, foute boel dus. Uiteraard weer veel te laat richting de huisarts gegaan, zij gaf aan dat ze aan een 'lopersknie' dacht. Pijnstillers mee, 2 weken rust en dan komt alles goed was het advies.

Rotte was dat de pijn dwars door de medicatie heen kwam en dat ik op een gegeven moment zo kotsmisselijk van de pijn werd dat ik op een vrijdagavond de huisartspost heb gebeld. Ik mocht langskomen en na wat testjes was het dit keer een slijmbeursontsteking in mijn heup (of all places). Stootkeur diclofenac mee en 10 dagen slikken. Dat hielp aardig kan ik je zeggen, maar wederom na de kuur was de pijn (weliswaar minder) terug.

Afspraak bij de fysio gemaakt en hij deed wat krachttestjes met mijn benen met op een paar drukpunten heel erg duidelijk echt klachten. Echo laten maken van mijn rechterbeen en jawel ze konden vocht rondom mijn knie en aanhechtingspunten van mijn quadriceps zien. Oefeningen meegekregen en eerst komende maanden rustig fietsen (geen spinnen) of zwemmen, geen hardlopen totdat mijn knie voldoende hersteld is en daarnaast eerst mijn bovenbenen weer op sterkte brengen. Hij kon duidelijk voelen dat mijn bovenbeen lastig kon ontspannen, de spier richting mijn lies staat constant in spanning. Nu de komende maanden 2 keer per week fysio, 2 keer per week zwemmen en dan de overige 3 dagen rusten met enkel wat wandelen. Ik heb het aan mezelf te danken, hardlopen past gewoon niet goed bij mijn bouw, wederom een wijze les om het gewoon bij spinnen en zwemmen te houden.

Mentaal had ik het door bovenstaande ook sommige weken echt slecht. Die constante pijn fuckte echt met mijn hoofd, ik werd er erg onrustig van. Van die diclofenac kuur werd ik ook echt spacend wakker en ik heb sowieso echt een hekel aan troep in mijn lijf stoppen qua medicatie. Afgelopen weken sinds er duidelijkheid is gaat het wel beter, ik denk ook dat het zwemmen enorm helpt, het blijft toch hetgeen wat ik het liefste doe qua sporten.

Werk
Werk is druk, al maanden. Het was natuurlijk al een gekke periode, ik kwam in februari van een rustige periode bij mijn vorige werkgever en vanaf eind februari staat de wereld op zijn kop en daar hoort werk ook bij. Ik merk wel dat ik in control blijf ondanks dat ik soms hele lange dagen maak. Maarrrr ik heb nu eindelijk ook weer eens vakantie! 12 dagen even niks moeten qua vroeg opstaan, geen agenda om me aan te houden, geen medewerkers die contact zoeken, heerlijk!

Ik had (en heb) nog een berg aan verlofuren staan omdat ik alleen in de zomer 2 weken vrij heb genomen maar daarnaast ook flink wat overuren had staan. In januari komt het saldo van 2021 er ook weer bij en ik heb naast mijn vakantie nu nog recht op ruim 2 weken verlof. Hopelijk komt er een periode in 2021 dat echt op vakantie gaan dan ook een optie is. Ik was namelijk eigenlijk van plan om deze zomer in mijn eentje een groepsreis te gaan doen, dat is er niet meer van gekomen maar hopelijk komende zomer wel.

Verder heb ik het erg goed op mijn werk, ik word gewaardeerd en gezien en dat vind ik belangrijk. Daarbij heb ik ook de wens uitgesproken om volgend jaar ook door te groeien naar 'de volgende stap'. Ik ben nog in gesprek welke richting dit dan op gaat zijn maar ik merk dat er meer in zit dan wat ik nu doe. Er zit verder geen deadline aan, als het komend jaar maar concreet gaat worden.

Liefdesleven
Ik moest even het synoniem opzoeken online, wacht ik 'Hee google' even op liefdesleven: "Verloop van het amoureuze en seksuele leven", krijg ik te horen. Over het eerste kunnen we heel kort zijn, over het tweede vrij kort.

Ik heb het date (lees amoureuze) leven nog niet volop ontdekt, wel heb ik meegedaan met een speeddate avond geïnitieerd door een bekende van werk. Dat ging via Zoom en was erg leuk, ik heb er zelfs een behoorlijk goed contact aan overgehouden, maar niks waarvan ik echt het gevoel had van 'yes dit is misschien wel wat'. Dat was ook wederzijds overigens, ik had 2 matches waarvan zowel ik als zij hadden ingevuld dat we elkaar nummers mochten ontvangen maar na een leuke lunch zat er verder niks in. Het was ook echt er even in komen merkte ik hoor. Ik spreek voor mijn werk elke dag heel veel mensen maar ineens met iemand zitten om te kijken of 'die klik' er is, dat was even wennen. Maar met een dame is er daadwerkelijk een date thuis uitgekomen maar toch niet met dat echt goede gevoel, we houden het op regelmatig een hapje eten en dat is prima. Verder zit ik op een date app sinds 2 dagen maar het is even kijken of daar iets van komt.

Qua seksueel leven spreken M. (waar ik vorig jaar enkel maanden mee heb gedatet) en ik soms nog af. Dat was geen vooraf afgesproken werk, maar ze kwam een paar maanden terug langs op zaterdag en bleef na het nog wat langer plakken. Na gewoon wat relaxt tegen elkaar aanhangen op de bank hing er nogal een spanning en die kwam er uit door achterlijk fijne seks. Dat was het seksleven vooralsnog nu.

Privé
Ik ga de tatoeages op mijn vingers laten verwijderen, 29 december is het zover. Na een intake te hebben gehad en advies te hebben ingewonnen heb ik het besluit genomen om er echt mee door te gaan. Het heeft met mijn eigen gevoel te maken plus dat ik weet dat het een eventuele doorgroei op werk ook bevorderd als ze weg zouden zijn. Dat laatste vond ik eerst heel erg veel van, maar ik begrijp het ook wel erg goed. Het heeft me in 15 jaar tijd wel vaker tegengewerkt maar dat wist ik toen ik ze liet zetten. Maar het moment is daar, ik ben er overheen gegroeid zowel met wat er staat als het feit dat het dáár staat. Het zal 4 tot 5 behandelingen nodig hebben en tussen elke behandeling zit 6 tot 8 weken. Ik zou er dus in een maand of 8 helemaal van af moeten zijn. De eerste keer schijnt het vervelendste te zijn qua blaas- en korstjesvorming, we zullen zien. Ik ga ze op werk wel even op de hoogte brengen ook want het is een afspraak midden op de dag en ik krijg daarna eerst gaasjes over mijn vingers heen voor het herstel.

Ik kijk er naar uit dat ze straks weg zijn, er komt ook niks anders meer boven mijn polsen te staan. Er is geen schaamte voor mijn tatoeages maar ik merk op het werk met een pak aan dat ik het fijn vind om de optie te hebben om 'neutraal' te zijn.

Met de katten gaat alles goed. Ziggy is enorm aanhankelijk en ligt vaak bij me te slapen, Zelda is wat zelfstandiger maar die vindt het leuk om opgetild te worden en op mijn schouder door het huis heen te lopen. Zoë is hier afgelopen maanden weinig geweest, ze is bijna constant bij mijn ouders vanwege de klachten met mijn benen/het lopen. Gelukkig komt ze vanaf morgen weer deze kant op en daar zullen de katten ook blij mee zijn, ze zijn dol op Zoë en liggen tegenwoordig graag bij haar te slapen (super aandoenlijk).

Verder nog? Net een appje van mijn ouders dat mijn opa in 'zijn laatste fase' zit, dat ie erg moe is en weinig bezoek nog over de vloer zit. Hij heeft er maanden terug voor gekozen om de kanker niet te laten behandelen en zit al ruim 2 maanden in een hospice. Mijn ma gaat er elke dag heen, mijn pa gaat om de dag mee. Het zal wel een kwestie van een paar weken zijn, ik hoop voor mijn ma dat hij niet met kerst komt te overlijden. Dan blijft er altijd zo'n extra verdrietig gevoel om zo'n dag hangen dus hopelijk redt hij het nog tot het nieuwe jaar. Het is wel gek om weer te weten dat er een begrafenis aan zit te komen, hopelijk houdt hij het nog een tijdje vol zodat mijn ma langer hem om haar heen heeft.

Oh ja, ik heb 2 weken terug met mijn pa de kamer ingericht welke leeg was. Het is een audio/muziekkamer geworden. Muur geverfd, nieuwe boxen, versterker, netwerk-, platen- en cd-speler gehaald, loveseat gekocht, tafeltje erbij, boekenkast ernaast, cd en platenmeubel ook nog. Speciaal 3 schilderijen laten opsturen die echt heel erg mooi in de kamer passen en dat was mijn 13e maand plus half maandsalaris dan wel weer haha. Ik ben er echt heel erg blij mee, ik luister zo graag muziek en dan is het fijn als dat ergens in huis kan waar ik niet ook aan het werk ben en waar de katten mogen komen. Zodra de schilderijen hangen zal ik nog even kijken of ik hier wat neer gooi.

Er is vast nog van alles maar ik ga even een rondje doen buiten en verder genieten van mijn vakantie. Tot snel of tot over een paar maanden weer.

Hoi,

Patrick
10 dec 2020 - 181x gelezen
Profielfoto van WDAMW
WDAMW, man, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende