Yoga

Ik zit er al langer over na te denken om weer te beginnen met sporten. Ik heb al veel dingen geprobeerd en ben ik erachter gekomen dat intensieve sporten zoals fitness, hardlopen enz gewoon niet bij mijn lichaam en geest passen. Ik heb een tijd lang Yoga gedaan via de Wii met balanceboard wat eigenlijk best leuk was. Alleen raak je op een gegeven moment de oefeningen zat omdat ze altijd hetzelfde zijn.
Een paar weken geleden kwam ik lang Fitchannel... veel informatie opgezocht en het leek me wel wat, P. vond het ook wel wat. Uiteindelijk met de aankomende verbouwing en verhuizing waren we het er over eens dat we in die maanden toch niet gingen sporten dus dat we een abonnement beter erna af kunnen sluiten, anders betaal je 2 maanden voor niks zeg maar.

Maar goed ik moet toch wat doen. Al mijn spieren verstijven, ik kom aan, kortom ik heb beweging nodig. P. kwam met het idee om een goed Yoga kanaal op te zoeken op youtube. Gisteravond ben ik aan het zoeken geslagen en kwam bij: Yoga with Adrienne (ofzoiets). De afleveringen duren ongeveer 30 minuten en het is een soort cursus van 30 dagen achter elkaar. Dat ga ik lichamelijk niet redden in 30 dagen maar dan doe ik het in meer dagen.

Met goede moed begin ik vanmiddag. Yoga matje uitgerold, sport broek aangetrokken en Hond verteld dat hij niet mag storen. Op een gegeven moment merk ik dat de oefeningen toch wel zwaar vallen. Hond kijkt toe met een onbegrijpende blik van: wat doen mensen toch raar! Nog wat later heb ik toch echt het gevoel dat het half uur ver voorbij is. Ik tik de video even aan en jahoor 45 minuten verder.... Ik sta ondertussen te trillen of 4 ledematen, ben buiten adem en ik voel spieren die ik nog nooit gevoeld heb. Nog maar 4 minuten en dan is het afgelopen.
Als ik klaar ben check ik de video.. en... kom tot de conclusie dat ik niet dezelfde video als gisteravond heb gevonden maar eentje voor gevorderden.... geschokt

Wel dat verklaard een hele hoop... daarom was het dus zo moeilijk nahnah

Dit ga ik voelen morgen.. misschien vanavond al...

Ik zoek de juiste video lijst op, sla het deze keer helemaal goed op (ja echt 3x gecheckt)... en besluit maandag weer verder te gaan..

Wat me wel opvalt is dat ik een stuk beter kan ademen nu, net alsof mijn hele borstkas uitgerekt is.. afijn dan is het toch nog ergens goed voor geweest.. nahnah

-xx-
08 feb 2019 - 474x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende