Winnen is vakantie!

De nacht is kort, ik kan beter zeggen niet! Ik hou mijn meisje wakker, ik heb een slechte nacht zonder dat ik zelf besefte. Ik heb net de huisartsenpost gebeld, want ik kreeg opeens heftige krampen alleen anders dan normaal en gevoel alsof niemand mij een rotschop heeft gegeven op mijn onderbeen. Ik wil ook gelijk aantekenen dat de vrolijkheid van de telefoniste was buitengewoon koud, die haar talent liet zien dat zelf dokter spelen als je advies wil liever in haar straatje past dan even meedenkt. Maar goed, ik heb geen zin om te klagen. Ik wil het eens hebben over een echt vies onderwerpen. Geld! Ja, geld, dat uit een pinautomaat komt als ze die niet hebben opgeblazen. En wat handig is als je op je rekening heeft. Maar in 2020 dan begint de laatste strijd tegen de junk van een buurman. De aanval mocht hij volledig slapen dan krijgt hij een verhuisdoos, zal hij de Staat der Nederlanden flink moeten betalen omdat mijn advocaat vindt dat ik ook financieel een compensatie verdiend. Ik weet zolang dat de rechter nog mij geen gelijk heeft gegeven, maar het dossier is zo zwaarwegend tegen buurman junkie dat er kans is dat zijn kop gaat rollen heel groot, huisje kwijt en mijn advocaat deed mijn ogen laten openen dat 6 jaar ellende ook betaalt moet worden. Niet alleen van de junk, maar het mes gaat ook op de keel van de woningbouw. Dus mocht het allemaal gebeuren, dan zal mijn bankrekening flink in de plus komen, niet dat ik op de dag gelijk het doorheen ga ratsen. Maar ik ben niet van plan om het op te potten, want 6 ellende wil ik compenseren voor 1 jaar flink veel lol. Liefst samen met mijn meisje en vrienden. Daarom ga ik eens vies praten, in ons kleine zuinige Drees en Lubbers landje van zuinigheid over luxe wensen.

Geld is als mest; het is alleen goed als het wordt verspreid.
Francis Bacon


Als het geld op mijn rekening komt, dan ga ik niet doen of ik opeens centen heb. Want heb is een leuk bedrag, ik ga mensen niks lenen, ik ga mensen niet jaloers maken, ik ga er wat mee doen vooral samen. Mijn meisje is van vanzelfsprekend degene die als eerste wat krijgt. Want vrouwtje lief ondanks haar eigen angsten voor de junk, staat achter mijn gang naar de Rechter. Ze is iemand die keer op keer laat zien dat als ik een verstandig besluit neem, dat ze zonder voorwaarden loopt het op het gekozen pad, al is een gammele brug waar je door kan zakken. Maar ze weet dat ik niet een oenige driftig mannetje ben, maar opgestapelde 6 jaar overlast van geluid, dealen, etc dat genoeg ook echt genoeg is.

Mijn lief meisje, die enorm goed kan schrijven die verdient het om een nieuwe laptop te krijgen. Niet waarmee ze nu werkt een 4 letterwoord is beginnen met S begint is, maar ik vind zodat ze voor zeker 5 jaar lang zeker, ongetwijfeld ook langer vooruit kan. Maar ze is beginnende schrijver. Wie haar werk leest, ze is een natuurtalent. Ik moet zeggen ik ben bang dat ik de concurrent in huis heb gehaald, maar ja we gaan ook boek samen uit brengen. Dus wie succesvoller is lokaal pikt een graantje mee van de andere door de samenwerking. Ik neem haar mee naar plek daar staan winkels hiervoor, ze krijgt te horen wel bedrag ze mag spenderen en ik hoop met haar naar buiten te lopen met goede nieuwe laptop waarmee ze meesterwerken kan schrijven. En ongetwijfeld zal er mensen zijn met een mening. Spijtig, maar ze heeft ook last van Herr Junkie, dan kan ze ook wat terug voor krijgen als compensatie. Ik zie het ook niet als mijn geld, het is schadevergoeding die ik op ga maken met vrienden, beetje aan mijzelf. Maar vooral samen met...

Reizen is het hart verwijden....
Allard Pierson


Dit gedeelte dat is altijd lastig, want ik moet haar zover krijgen of ze bereid is met deze Manke Nelis lekker uitgebreid op vakantie wil. We zijn samen een dagje uit geweest, dat we in die stad zijn blijven slapen. En ik wil mijn verjaardag niet vieren, dus in haar mooie ogen gekeken. En wij gaan naar onze Buren in België, we gaan misschien uurtje of 2 shoppen. Maar ik ben jarig, dus it's my party maar niet om te huilen of te shoppen..
Al mag mijn schatje natuurlijk wel even naar de winkels (Ze is geen eigendom, maar ik wil haar sociale leven van de mooie stad Antwerpen laten zien).
Maar een stukje tekst uit oude volksliedje van Marc Winter De Heilsoldaatt zal hopelijk van toepassing zijn.
We gingen van kroeggie naar kroeggie
Al deden onze voeten ook zeer
En iedere barman of vrouw daaraan vroeg we
Heeft u wat te drinken, misschien...


Welke luchthaven vanuit Nederland moet ik even uitzoeken, maar we pakken gewoon lowbudget vlucht. Ik vlieg het liefste met Transavia, ik heb met andere gevlogen en dat beviel minder, ik heb vluchtig gekeken en we moeten dan naar de luchthaven van Malaga hebben in Spanje…
Ik ga niet de naam noemen van de persoon, maar ik ken daar leuk echtpaar wonen. Hij was een man die geen enkele moeite had als hij in Nederland was om tijd te maken in zijn agenda voor een interview. De mooiste ooit! Echt wat een uur zou duren werd uiteindelijk meer dan 3 uur. Maar met stoute schoenen nu meer dan 10 jaar geleden als hij in Nederland is dan kan je nog eens ergens. Ik weet als je het beleeft vraagt, dat mijn lieve meisje en ik wel op bezoek mogen komen hun. Hij weet vast een mooi plekje aan de kust om lekker met ons 4tjes te eten. Heerlijk bij een restaurant aan de kust van Benalmádena.


En dan blijven we nog 4 dagen, maximaal 5 dagen want na bezoek wil misschien met mijn meisje wat dingen bezoeken. Ik denk dat we een auto huren, want als iemand goed kan rijden is ze dat wel. Ze is overduidelijk geen gevalletje van het rijbewijs bij Airmails, koopzegels etc.... En dat zeg niet omdat mijn meisje is, want als ze niet kon rijden ging ik gewoon niet mee. Spaanse wijn, vis, vlees, kan zo gek niet worden in die dagen en daarna naar de romantische eiland. Dan gaan we naar Kreta!!!!Kreta, ik moet de lezers teleurstellen we gaan niet voor de disco, voor stappen! Mijn meisje houdt van borreltje, ze kan lekker stappen, maar ik zie haar niet naar binnen getrokken worden door zo propper. En daarbij we gaan naar plekje, waar ze mij al heel lang kennen. Ooit geweest met een ex, sindsdien met hart en ziel verkocht. Mocht ik mijn meisje meenemen dan mochten ze de oude troep (Spreekwoordelijk bedoeld) hebben en ging ik daar wonen. Klimaat zou ons 10 jaar jonger maken, fysiek dan. We gaan dan naar mijn Griekse familie. Ik kan de gang van zaken wel vertellen in geuren en kleuren. Maar zeker voor minimaal 15 dagen, lekker eten, lekker drinken, lekker strand, lekker zee, lekker slapen als je wilt en wakker blijven even goed, maar van de Spaanse naar de Griekse zon. En daar wil ik dat ze proeft de liefde de ontving van die mensen daar waarvan een heel familie ben adopteert. Niet een verkoperspraatje. Nee, ik kreeg respect van jong tot oud omdat ik zorgde voor mijn alleenstaande moeder. Dat ik haar dood in waardigheid een plek heb kunnen geven en beetje as is ook daar in zee gegaan. Meegenomen voor Moederdag, het was even sparen maar 1000% waard.

En mocht alle ellende stoppen met die junk, ik krijg een schadevergoeding ga ik niet uitgeven meteen gelijk. Maar ik neem de vrouw mee, waarvan ik hou. En ik zeg hou dan bedoel ik ook liefde die ik in bijna 33 jaar nog nooit zo heb gehad, gevoelt heb. Ik ben bereid elke cent voor haar uit te geven, maar geld maakt niet gelukkig. Maar dit keer zou handig zijn om met haar te lopen bij dat mooie kerkje. TE lopen bij strand, door dorpen en steden.
En ik denk dat mooiste reis zou zijn naar dat prachtige eiland dan ooit te voren!
14 dec 2019 - bewerkt op 14 dec 2019 - 209x gelezen
Profielfoto van MilosColumbo
MilosColumbo, man, 33 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende