Week 02

Wat hebben we gelezen?
Het omaboek is uit. Alles bij elkaar 10/10, wat een boek. Ik heb gelachen en ik heb een potje zitten janken, met echte tranen en snot en zo. Ik kan het iedereen aanraden. Het leest heerlijk weg, het is een bom aan sprookjesfantasie en bizarre, hilarische situaties. Het is prachtig om te zien hoe de flatbewoners steeds meer samenhangen met oma's sprookjes. Nu wil ik andere boeken van hem (backman? Beckman? Fredrik? Zoiets heet ie), maar ik zal eerst de stapel die al ligt moeten lezen..

Snow, Glass, Apples van Neil Gaiman. Een hele explicite variant van sneeuwwitje. Vermoedelijk dichter bij het originele verhaal dan de disneyversie. Het is een comic dus die leest snel door. De illustraties zijn prachtig en zitten vol met van die zen-doodle-patronen die doen denken aan een kleurvoek voor volwassenen. Vond het een leuk verhaal maar niet zo fantastisch als veel andere Neil Gaiman verhalen. 6/10

En ik ben nu gestart in De heksen van Karres. Over Kapitein Pausert uit Nikkeldepain die de eigenwijze heksjes van Karres vind en erna van probleem in probleem stort.. Het is een heel oud boek (1966) en nog steeds geweldig. Er staan woorden in als 'kommunikator' en 'frekwentie' en 'bizonder'. Hele oude spelling van toen we nog vonden dat we zoveel mogelijk de fonetische kant op zouden gaan. Er is echt jeugdnostalgie verbonden met dit boek; ik was een jaar of 12, ziek en helemaal verdwenen in dit boek. Waar het over ging had ik lang geen idee meer van, maar al lezende herken ik elementen uit het boek weer en tegelijkertijd heb ik geen idee waar het verhaal naartoe gaat. Ook ga ik er bijna net zo in op als toen en het is daarmee ook alsof ik mezelf een grote druk op wil leggen om helemaal op te gaan in boeken maar dat kan je helemaal niet dwingen; een goed boek dwingt die hyperfocus af, niet andersom. Gelukkig zijn er nog een hele hoop goede boeken om in op te gaan. Ik heb nu 1/3 van het boek gelezen dus deze komt volgende week weer voorbij.


Wat hebben we genetflixt?
Halve snow white and the huntsman. Bleh. Kon er niet inkomen en kan ook niet om haar tanden en bovenlip heen kijken hoe oppervlakkig dat ook is. Ze heeft een continue blik alsof er poep onder haar neus ligt. 3/10 want er moet ruimte blijven voor de écht slechte zooi.

How to train your dragon. Weinig over te vertellen, zo'n klassieker is het inmiddels (voor mij dan). Het blijft een leuke favoriete film. 8/10

Star Trek Deep Space Nine. Je moet wat met je tijd. Nostalgie again, mijn vader keek dit altijd en mijn zus omschreef dit, geheel correct, als een soap voor mannen en dat is het. 6/10 denk ik. Ik denk namelijk dat ik het nog een paar episodes volhou en dan overstap naar wat anders. Maar de nostalgie maakt dat het alsnog een voldoende krijgt. Heeft iemand nog leuke tips voor wanneer ik er echt klaar mee ben?


Wat heb je voor jezelf gedaan?
EEN BAAN BEMACHTIGD!


Wat heb je met anderen gedaan?
Ik heb gefrituurde vis gegeten met Gids, woensdag, om de baan te vieren, en omdat hij toch vlakbij werkt en dat spreekt makkelijk af.
En ik heb gisteren met Juus cocktails gedronken en dat was ook weer superleuk. Soms voel ik me nog steeds een beetje awkward als het even stil valt maar dat zou helemaal niet nodig moeten zijn. Ik ga me dan zorgen maken over hoe saai ik wel niet ben en dat ik meer met mijn leven moet doen zodat ik tenminste wat te vertellen heb en.. daarin heb ik geen ongelijk denk ik. Wat niet betekent dat ik er helemaal gelijk in heb, maar wel een klein beetje.. Hoe dan ook, het was leuk, de vegan burger erg lekker, de vegan cheddar verbaasde me enorm, ik zou hebben geloofd dat het echte cheddar was. De cocktails waren funky en duur maar zo nu en dan mag het wel.. Ik had tenslotte wat te vieren! (Die baan)


Hoe gaat het slapen?
Veel van hetzelfde hoewel het me soms weer lukt om gewoon vroeg te slapen, als ik niet vol zit met sollicitatieadrenaline. Ik wil alsnog naar een iets strakkere routine toe: om negen uur alle schermen echt weg en dan nog een stuk lezen voor het slapengaan. En ik moet de wake up light weer in gaan zetten. Maar alles bij elkaar sta ik wel weer ietsie vaker ietsie vroeger op.
Grappig trouwens wel, de psychiater noemde dat ik misschien melatonine in kan zetten als het slapen nog meer uit de hand zou gaan lopen. Maar die moet je echt VIER UUR voor het slapengaan al innemen. Nooit geweten, dacht altijd dat mensen dat nemen een half uur voor ze naar bed gaan of zo maar dat is dus 'fout'. Pas na 4 uur zit je in de piekconcentratie. Weer wat geleerd.


Hoe gaat het eten?
Ja niet echt zoals ik voor ogen had. Zeg maar echt niet. Maar ik heb niks besteld dus dat is een pluspunt! Maar ja twee keer gefrituurde vis en een dikke (vegan) burger in de cocktail tent waren het wel waard. Het zijn niet zozeer de maaltijden waar het mis gaat, het gaat mis bij snacken. Ik kan gewoon niet een zak snoep of pak koekjes of zak chips in huis halen want dat gaat in één keer op.


Hoe gaat het sporten?
Eeeehm. Die work out van deze week moet ik nog doen, dus dat wordt zometeen. Of ja. Ik sla hem over haha. Ik heb wel een flinke fietstocht gemaakt naar de watertent, opgeteld is dat bijna een uur fietsen, en dat ga ik vanaf donderdag dus dagelijks doen. Ik denk dat dat me nog best wat kan gaan opleveren wat betreft de wens om af te vallen. Verder was het weer er ook niet echt naar om flink te wandelen dus ik heb me lekker onderuit gezakt dik zitten vreten deze week. Morgen weer een nieuwe week..


Spotify weekly:
Pf dit is me te veel gedoe en zo vaak komt er niet iets fantastisch delenswaardigs bij dus deze slaan we nu even over.
14 jan 2023 - bewerkt op 17 jan 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Phlo
Phlo, vrouw, 0 jaar
   
Schrijver staat geen reacties toe.
  vorige volgende