Week 01

Wat hebben we gelezen?
Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt. Het is een fantastisch boek dat ik iedereen zou aanraden. Hoofdpersoon Elsa is bijna-acht en heeft een gekke oma die sprookjes vertelt over Bijna-Wakkerland en diens koninkrijken en personages. De warsen en de spijten en de wolkendieren en een prinses en de ridder Wolvenhart die Miplorië (of Miama of Mibatallië, een van de koninkrijken) van een ondergang redde. En dan komt oma te overlijden (ik vind dit geen spoiler want staat gewoon achter op het boek.) Vóór haar dood heeft oma een reeks brieven achtergelaten in een speurtocht, brieven die Elsa bij de juiste personen moet afleveren. Brieven waarin oma haar excuses aanbiedt. Gaandeweg ontdekt Elsa dat haar oma misscjien wel helemaal niet zo'n heel erg geweldig goed persoon was..

Het boek is hilarisch en ook een beetje behoorlijk verdrietig. Er zit een trien in waarvan ik elke keer dat ze spreekt wil dat ze gewoon haar smoelwerk dicht houdt. Ze wordt boos wanneer iemand een briefje in de gang van de flat hangt want die persoon had eerst iedereen persoonlijk moeten informeren dat dat briefje zou worden opgehangen. Vervolgens een paar hoofdstukken later wordt diezelfde trien boos dat het briefje zonder overleg weer is weggehaald.
Maar ook deze persoon.. Zoals Elsa's mama zegt; ze heeft het gewoon nodig zich belangrijk te voelen.

Ik heb het boek nog niet helemaal uit dus hij zal volgende week nog eens terug komen. Het lukt me niet helemaal om grotere chunks te lezen dan een of twee hoofdstukjes. oal lezend vanuit zo'n kinderperspectief voel ik me geconfronteerd met het gemis van mijn innerlijke kind waar ik nog lang niet voldoende contact mee heb..


Wat hebben we genetflixt?
Megamind, jeugdsentiment, blijft een fantastische film om om de zoveel jaar weer eens opnieuw te kijken.
Avatar the last airbender ben ik ook maar opnieuw gaan kijken. Dat wil zeggen, ik kijk de afleveringen die ik leuk vind of die belangrijk zijn voor het verhaal en de rest sla ik over. Zo krijg je wel een seizoen in een dag af. Maar nu ben ik in het laatste seizoen en daarin kijk ik gewoon alles. Tsja. Avatar hoef ik denk ik niet verder toe te lichten hier


Wat heb je voor jezelf gedaan?
Die ellendige afwas haha. De urgentie aanvraag heb ik doorgezet, ik heb twee sollicitaties gepland en voor de tijdelijke WW ook weer wat zooi geüpload. Ik ben zonder struggle naar de ERT gegaan, en ik denk dat ik nu ook over die drempel heen ben. En ik heb de afstand bewaard naar mijn ouders die soms toch weer iets te enthousiast zijn in t contact, ondanks dat ik merk dat ook zij hun best doen. Oh en ik heb mezelf ervan weerhouden thuisbezorgd te bestellen want dat liep ook uit de hand..


Hoe gaat het slapen?
Dit kan absoluut beter, het ritme dat ik had is sinds kerst en oudjaar aan het verschuiven en ik ben er niet blij mee. Ik wil weer terug naar rond 22:00 slapen en dan vroeg wakker, maar het lukt me steeds moeilijker om voor 00:00 te slapen waardoor ik ook steeds te laat wakker word.. Tijd om ook de wake up light weer in werking te stellen denk ik. Voor 't staartje van de winter..

Hoe gaat het eten?
Beter maar nog niet waar ik 't wil. De maaltijden die ik eet zijn gezond alleen het snacken eromheen kan en moet absoluut beter. Maar geen thuisbezorgd bestellen lukt so far so good. Gisteravond wilde ik chocola eten en heb in plaats daarvan yoghurt met muesli en chocoladehagel (puur) en wat noten gesnackt. En dat was net zo lekker, al dan niet lekkerder omdat het ook een beetje gezond voelde.

Hoe gaat het sporten?
Om deze samen te vatten, de work out van gisteren heeft me de definitie van spijt geleerd. Ik had eigenlijk twee keer willen sporten deze week maar dat is niet gelukt. Die ene keer wel en hoewel het echt zwaar en verzurend was voelde ik me erna zo goed. Zo veel scherper en zelfs mijn lichaamshouding voelt groter en meer ontspannen. Achteraf ergens dacht ik, ik wil me elke dag zo voelen dus misschien elke dag sporten maar dat was voordat de spierpijn kwam. Ik moet eigenlijk nog even zien hoe ik mijn armen en schouders thuis kan trainen als ik geen push ups of plank oid kan doen vanwege mijn pols.


Spotify weekly:


Tot volgende week!
07 jan 2023 - bewerkt op 17 jan 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Phlo
Phlo, vrouw, 0 jaar
   
Schrijver staat geen reacties toe.
  vorige volgende