Verpletterend nieuws I

Het mocht niet zo zijn... Vandaag voor de eerste echo geweest, helaas kon ze geen kloppend hartje vinden. Het vruchtje was ook te klein voor het aantal weken dat ik zou zijn. Ik dacht te begrijpen dat ik 9 weken ver ben.

Nu is het afwachten tot mijn lichaam het zelf opruimt. Totdat het loslaat.. Zo niet dan moeten we volgende week terug om een afspraak te maken voor curettage.

Het voelt alsof ik bedrogen word door mijn eigen lichaam. Ik voel me zwanger met alle kwaaltjes maar levensvatbaar is het allang niet meer.

30% van alle vrouwen krijgen een miskraam zonder reden. Gewoon omdat het vruchtje niet levensvatbaar is.

We voelen ons in en in verdrietig. Voor ons gevoel was het al een baby'tje, geen vruchtje of zakje of wat dan ook, voor ons was het al een kindje. We voelen ons lamgeslagen en hebben al heel wat af gehuild.

Het is afschuwelijk om nu te moeten wachten totdat mijn lichaam het proces begint. Maar het is beter dat mijn lichaam het zelf oplost.
Ook voor verdere zwangerschappen zei ze. Een curettage brengt altijd risico's met zich mee. Het was een hele lieve mevrouw die ons alle tijd en begrip gaf. Ook zegt het niks over toekomstige zwangerschappen.

Voor nu komt er even een einde aan deze toekomst droom.

-xx-
11 apr 2019 - bewerkt op 17 apr 2019 - 462x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende