Verbouwen

Ondertussen zijn we hard bezig met de verbouwing. P. werkt door de week gewoon dus het komt voor hem veel op de weekenden en avonden aan. Dus door de week zien we elkaar niet zo veel, jammer genoeg.
Ik klus vooral overdag maar dat zal vanaf volgende week ook minder worden omdat ik toch ook weer moet beginnen met werken. Mijn schoonouders helpen ontzettend veel. Pa is bijna elke dag in het huis te vinden om een hoop te doen! Daar zijn we echt super blij mee. Iedereen die het huis komt bekijken snapt niet waarom we aan zo'n enorme klus begonnen zijn, maar wij vinden het fantastisch. Vanaf het moment dat ik de sleutel in het slot stak heb ik echt het gevoel gehad dat dit onze plek is/word. Het huis voelt als thuis. En alles wat we doen is voor ons, hoe wij het leuk vinden en hoe wij het willen.

Als je naar het dorp rijd, rij je door de weilanden met paardjes en koeien. In het dorp zeggen de mensen gedag en maken een praatje! 5 minuten lopen van ons huis duik je zo het bos in, met een meertje! Hond vind dat helemaal het einde, bos... lopen.. elke dag!! Als je in de tuin staat hoor je de vogeltjes en voor de rest soms de buren en een voorbij rijdende auto. Buitenom dat is het stil! Dat vind ik echt super, niet meer constant schreeuwende mensen of huilende kinderen, geen toeterende auto's en draaiende bussen voor de deur... wat wil een mens nog meer!

Dit is één van de eerste dingen die we gedaan hebben. De muur tussen de woonkamer en de keuken eruit gehaald. Zo komt er meer licht in de woonkamer en lijkt het groter.

Hier ben ik vooral in bezig geweest. Onze slaapkamer, ik kreeg van P. de vrije hand om te doen wat ik leuk vond zolang het maar geen roze of paars zou worden. De kozijnen zijn overal donker bruin (horror) dus die hebben we mooi wit gemaakt. Blijkbaar al voordat ik de foto's maakte.

Ik vind het een prachtige kleur groen geworden. In de hoek bij het raam komen nog 3 stroken met vogeltjes behang. Daar ben ik echt benieuwd naar! De vloer laten we gewoon liggen die is nog mooi. En bekijk ook even het kleedje van Hond, met z'n leeuw haha. Hij gaat elke keer mee als we gaan klussen.

Het vordert gestaag, elke week is er meer gedaan. Een verhuis datum hebben we niet echt.. misschien maar eens plannen?! Want ons huis is nog niet verkocht. Vorige week hebben we weer 2 bezichtigingen gehad maar de één had geen klik met het huis en de ander vond het een te drukke straat. (snap ik, daarom wilde ik verhuizen).
Ik hoop dat we het snel verkopen want zo vliegen de centjes er doorheen.

Tussen P. en mij gaat het wel oké. Het is veel drukte en ik merk dat P. zich snel geestelijk afzondert en weinig hulp accepteert. Daar hebben we het van de week ook even over gehad. Ik hoop dat het vanaf nu beter gaat.
Intimiteit staat even op een laag pitje. Knuffelen doen we genoeg vrolijk maar seks is nog even half half. Mijn buik doet soms nog zeer en de gynaecoloog heeft van de week pas aangegeven dat ik weer aan die activiteiten deel mag nemen. Wel met bescherming tot mijn menstruatie op gang komt, daarna mogen we er weer voor gaan. Al deden wel al wel wat hand stuff knipoog
Daar ben ik wel blij mee. Ik ben best geschrokken van het hele miskraam gebeuren en ik vind het niet erg om het eventjes uit te stellen en te genieten van ons nieuwe huis en elkaar. De baby wens is niet minder worden gelukkig.

Goed, nu even snel nog een kopje chococappucino maken en op de bank hangen tot P. thuiskomt!

Morgen gaan we onze prijs ophalen van de verhuis beurs: gratis advies over welke gordijnen er in het huis passen. Daarna nog even naar de Ikea.

Daar heb ik zin in, even een dagje met z'n 2 op pad.

-xx-
10 mei 2019 - bewerkt op 10 mei 2019 - 247x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende