Update slapen

Tijd voor een nieuwe update
Kleine meid is bijna 3 maanden, bijna 13 weken ook. Wat er afgelopen tijd veranderd is? Ik probeer een ritme vast te houden en haar te laten wennen aan in haar bedje slapen en leren zelf in slaap te vallen. Met babystapjes dan. Ik heb me ingelezen in methodes hiervoor zonder laten huilen en heb uit verschillende dingen op internet een soort eigen schema gemaakt.

Dus maandag ben ik vol goede moed begonnen. Meteen na het wakker worden verschonen, voeden, rechtop boeren en knuffelen (of door huis lopen en interessante dingen bekijken) en dan even in wipstoel spelen tot ze 1 a 1,5 uur wakker is geweest en naar bed volgens ritueel. Dat laatste bestaat op dit moment nog uit veel in de armen houden en wiegen tot ze rustig is en zich overgeeft aan de slaap voordat ik haar in bed leg. En dan duurt het nog wel even voor ik echt weg kan. Als ik haar neerleg moet ik door blijven fluisteren en haar vast houden. Als ze eenmaal de ogen dicht heeft kan ik langzaam loslaten. Soms is het huilen, even een paar flinke halen en dan pakt ze haar speen weer en dat neemt steeds verder af tot ze dus slaapt. Het inslapen gaat over het algemeen nu elke keer wel, maar ze wordt ook alweer na 15-30 min wakker en dan weer opnieuw in laten slapen lukt niet echt. Gister ben ik gezwicht en heb ik haar na twee keer uit bed halen en weer opnieuw bijna in slaap wiegen alvorens haar neer te leggen (in bed troosten ging echt niet meer) maar op de arm gehouden en toen heeft ze anderhalf uur geslapen.
Wat ik ook af en toe doe is haar niet in haar eigen bedje neerleggen maar in ons bed en dan kruip ik er zelf naast. Dat is ook al vooruitgang en een tussenstapje. Zo slaapt ze vaak ook langer. Maar het is een lange adem hebben en volhouden. Maandag waren we verbaasd dat het best goed werkte, woensdag gefrustreerd dat we haar met geen mogelijkheid in slaap kregen en ik merk dat ik nu dus alweer makkelijker denk en zwicht. Maar er zit toch een beetje vooruitgang in, het komt vanzelf wel. Zolang ze ‘s nachts gewoon lekker slaapt, komen we er overdag wel doorheen.

Ze slaapt nu elke nacht naast me en niet meer op me. Dat is fijner voor mij want dan kan ik gewoon naar de wc enzo, of even tegen vriendlief aanrollen voor we gaan slapen. En ze wordt ook gewoon te groot voor mijn buik.

Het nadeel van regelmaat en ritme in combinatie met korte slaapjes is wel dat het nooit uitkomt. Als ze gewoon ruim een uur slaapt, is het wel weer tijd voor een voeding. Maar na een half uur slapen kan ik eigenlijk geen nieuwe cyclus starten omdat de voedingen dan te dicht op elkaar zitten en ondanks dat ze altijd honger lijkt te hebben, spuugt ze een heel stuk minder als er meer tijd tussen zit. Maar ja.. nog een beetje zoeken dus.

Gister had ze opeens een slaapdag. Ik was zelfs ongerust of ze niet ziek was ofzo. Weliswaar veel slapen op mij, aan de borst alweer in slaap vallen, etc, maar zo ken ik haar niet. Ook niet erg hoor. Hoewel ik om 4 uur toch wel erg honger had, want nog geen tijd gehad om te lunchen. En heel ongerust was of er niks was dus.

En zo sukkelen we gewoon door. Het is gewoon even nu wat ze nodig heeft en ik vind het ook wel knus hoor samen op bed. We komen vanzelf wel op een punt dat ze langere slaapjes in haar bedje doet en ik iets aan het huishouden kan doen (of niet). Vanmorgen had ik haar in de draagdoek gedaan voor haar slaapje, dan kon ik mooi wat in huis rommelen, dacht ik.. want slapen deed ze dus mooi niet.

Kortom, familie is onderweg en komt vanavond eten en huis is nog altijd een zooitje. Wel heb ik gisteravond al een grote pan curry gemaakt, dus dat scheelt weer. Vriendlief komt zo naar huis, wellicht kunnen er dan nog wat doen en om half 5 moet ik naar de verloskundige voor bekkenbodemtraining.

Mijn ouders zijn vandaag ook vertrokken en komen morgen aan! Hard aan toevrolijk
03 jul 2020 - 118x gelezen
Profielfoto van *blue-sky*
*blue-sky*, vrouw, 29 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende