Update

Oké, ik had een slechte nacht en ochtend, maar de rest van de dag ging wel weer. Ik ben weer opgestaan en verder gegaan. Ukkepuk heeft twee hele goede dutjes gedaan en me verbaasd, ze sliep namelijk 1.50, een nieuw record en bizar na alle dutjes van 30 minuten. Sinds ze 7 maanden is, slaapt ze regelmatig een uur, heel af en toe een uur en kwartier, maar dit is weer nieuw. Fijn. En ze wilde ook weer aan de borst overdag, ook al is het maar 3x en dan hooguit 2 a 3 minuten. Dat maakt alweer een hoop goed. Tijd voor een korte update.

- Ik ben in een projectje gedoken gister voor mijn scoutinggroep in Nederland en het is heerlijk om daar volledig met mijn hoofd mee bezig te zijn. Lekker mindful, alleen dat en verder niks. Het daagt me weer uit, laat mijn hersens even werken en ik vind het leuk. Helaas bijna af.

- door de vermoeidheid en slechte nachten/ humeur brak vanmorgen koortslip door. Koortslip en baby’s is geen goede combinatie, dus het is weer duizend keer handen wassen en een mondkapje op bij voedingen (gelukkig hebben we er tegenwoordig genoeg in huis 😂knipoog en ze drinkt sinds een maand volledig zonder tepelhoedje, scheelt weer een eventuele besmettingsbron

- Vorige week heb ik voor het eerst sinds ruim anderhalf jaar weer mee gedaan met een turntraining. Tenminste, mijn turngroepje, want via zoom was ieder in zijn eigen huis en daar is weinig te turnen. Dus het is vooral circuittraining. Tijdens de training heb ik de kleine nog in bed gelegd (poging door haar papa bijna gelukt) en vervolgens een week met spierpijn gelopen. Oeps.

- ik loop nog altijd bij de fysio. Om nou te zeggen dat het beter gaat.. niet echt. Waarschijnlijk moet ik maar gewoon aanmodderen en trainen wat lukt tot ik stop met borstvoeding. Ik blijf kraken en vast zitten en volgens haar komt dat door te zwakke spieren. Ik ben ook bij de osteopaat geweest op haar aanraden, maar ik merk weinig verschil eigenlijk. Wel weer nieuwe oefeningen om mijn buikspieren en bekkenbodem te trainen en te beschermen tijdens de turntrainingen. En ik moet even met de trainer bespreken dat een aantal oefeningen niet handig zijn.

- De enige andere hier met een baby die ik kende, een Nederlandse met een meisje van zo’n 7 maanden ouder dan de mijne is verhuisd. Het is echt heel snel gegaan en we hebben ook niet meer kunnen afspreken. Hiervoor gingen we af en toe wandelen met de mannen en kindjes. Erg jammer.

- de Nederlandse ambassade is stom en er is amper afspraakmogelijkheid, dus we geven het op. Nieuwe optie is met de auto naar een grensgemeente rijden, dan heb je binnen 3 werkdagen een paspoort. Alleen is dat een vrij lange reis en ons autootje prut.

- Vorige week ging ik ergens 4 pyjama’s ophalen. Er is hier een erg goed lopende site om dingen weg te geven en gratis op te halen. Erg fijn. Toen ik daar aan kwam, had ze een doos vol kleren in 9 en 12 maanden staan en was het ‘zoek maar uit wat je hebben wil’. Leuke verrassing en we hebben er weer een aantal leuke dingen bij. En ook wel fijn, want op de fiets had ik echt spijt dat ik dat pokke eind ging fietsen voor die paar pyjama’s 🙈 het was verder dan gedacht (en mijn conditie is prut) en het regende non-stop. Maar zo was het wel de moeite waard.

- ik kolf vaak ‘s avonds af omdat de kleine niet wil drinken. Meestal na het eten, dan heb ik meer rust. En dan heb ik weer wat melk voor de avond erna voor haar. Maar afgelopen dagen werd ze steeds wakker en wilde ze binnen een uur alweer aan de borst, dus dat kolven kwam er niet echt van en was dan ook niet zo nodig. Dus vanavond niet eens aan begonnen. Wat denk je? Nu slaapt ze natuurlijk opeens wel.. zit ik dan met m’n volle borst. Ze zijn alweer geleegd hoor, maar zal je natuurlijk net zien. En hopelijk is dit het begin van weer rustigere avonden (nachten).

- ukkepuk is alweer 9 maanden en hard aan het oefenen met kruipen, staan, zitten en babbelen. Ik denk dat zodra die eerste 3 goed lukken er weer rust komt. Ik snap wel dat dat kleine hoofdje overuren draait. En ze is dus aan het ontwikkelen op slaap gebied.

- vriendlief kwam vandaag thuis met de vraag of Wageningen oké was om te solliciteren. Uh, dus... ik moet vaker een slechte ochtend hebben, dat geeft wat actie blijkbaar 😁 voor hem een stuk makkelijk om op afstand te solliciteren dan voor mij. En bij hem kan daar nog een paar maanden overheen. Voor mij is het allemaal op (te) korte termijn.

Nou.. het is alweer veel te laat natuurlijk. En ik was al zo moe. Het kleine meisje slaapt nog tegen me aan en moet nog even overeind voordat ik haar terug leg in haar bedje.
06 jan 2021 - 89x gelezen
Profielfoto van *blue-sky*
*blue-sky*, vrouw, 30 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende