Update

We zijn alweer een week verder ondertussen. Vorige week vrijdag werd ik dus wakker in het ziekenhuis, kwam er inderdaad om 8 uur iemand een Frans ontbijt brengen (kommetje warme melk, zakje chocolademelk poeder voor daarin, 4 toastjes, boter, jam, jus d’orange en een zakje poedersuiker, geen idee wat ik daarmee had moeten doen). 5 minuten later kwamen ze alweer mijn bloeddruk meten. Ook even gefacetimed met vriendlief en mijn ouders. Ik heb een poging gedaan tot douchen in de mini badkamer. Niet praktisch, want de douche spuit de hele badkamer onder, maar het was fijn om me weer een soort van schoon te voelen. Rond 10 uur kwamen ze weer met de monitor, wat weer prima was, hetzelfde eigenlijk als de eerdere keren. Vervolgens kwam er een studente verloskunde die wat dingen kwam uitvragen en informatie moest geven. Eigenlijk de eerste keer dat iemand gewoon kwam voor een gesprekje en duidelijkheid zeg maar. Van alle symptomen die wijzen op een eventuele zwangerschapsvergiftiging, had ik geen last. Daarvoor lag ik in het ziekenhuis, omdat ze dat vermoedden. Later kwam de verloskundig arts me vertellen dat ze zich echt geen zorgen om mij maakte, maar we toch de uitslag van de urine test af moesten wachten, die zou rond 18 uur er zijn. Vriendlief kwam na de lunch weer, maar aangezien je weinig kan op een ziekenhuiskamer, is het fijn dat hij er is, maar het nog altijd net zo saai. We hebben een paar potjes regenwormen gespeeld en verder is het een beetje hangen, op je telefoon spelen, uitzending gemist kijken en ik heb zelfs nog even geslapen. Om 4 uur was de 24 uur voorbij, deed ik mijn laatste plasje in de pot en drukte op de knop. Hoe eerder ze het ophalen, hoe eerder de uitslag toch?

En inderdaad, om 6 uur ‘s avonds kreeg ik het nieuws dat ik naar huis mocht, alle papieren, waarvan een voor beneden bij de balie en een voor mijn verloskundige aan huis die deze week op thuiscontroles zou komen. De balie beneden was al dicht en ik moest mijn ontslagdossier er maar gewoon neerleggen. Lekker privacy vriendelijk. Ontzettend moe door de emotionele achtbaan van de afgelopen twee dagen, zat ik uitgeput in de auto. Thuis gegeten en op de bank geploft en meegeluisterd met de online vrijdagmiddagborrel en raad de plaat van vriendlief zijn werk.

En nu dus alweer een weer verder. De verloskundige is al twee keer aan huis geweest met een mobiele monitor en dit was elke keer goed. Mijn bloeddruk ook. Vanmiddag weer controle en dan dus gewoon tot mijn bevalling 3x per week.

Ondertussen zijn de Franse quarantaine regels aangescherpt. De deur uit voor sport/ luchten mag nu nog maximaal een uur per dag in een straal van 1 km om je huis. Nou kom ik toch niet verder en hou ik het bij mijn dagelijkse rondje om het huizenblok, soms iets verder. Ik voel me bijna crimineel als ik buiten over straat slenter, maar ik heb een rondje buitenlucht en beweging ook wel gewoon nodig. De verloskundige had nog als tip de trappen hier in het trappenhuis op en af te lopen (aangezien ik het wachten en onzekerheid best wel zat ben). Boodschappen doen voelt als het uitje van de week, hoewel we het liever niet doen. We kiezen bewust voor de aldi, omdat die afgelegen ligt en minder toeloop heeft dus. Je mag niet meer met zijn tweeen naar binnen, dus ik blijf in de auto terwijl vriendlief boodschappen doet (echt zijn favoriete hobby, not). In de winkel liggen handschoenen bij de ingang en die zijn verplicht. Nou ja, voorlopig kunnen we weer vooruit.

Woensdag kreeg ik een sms vanuit het ziekenhuis dat ze een update hadden over hun beleid rondom partners enzo. Dit vond ik ook heel fijn, want tot nu toe was het allemaal maar vaag en werd er gecommuniceerd met briefjes op de deuren, maar niet terug vindbaar op internet. Vriendlief mag (zolang hij geen enkel symptoom vertoond) bij de bevalling zijn en vervolgens ook op mijn kamer. Maar.. eenmaal van de kamer af, is ook definitief weg tot ontslag. En het beleid kan dus elk moment aangepast worden, naar gelang de situatie. Ik ben blij dat hij mee op de kamer mag, 3 dagen is anders echt lang alleen. En ik vind het echt fijn dat er dus duidelijkheid is, dat ik weet waar ik aan toe ben, ondanks dat het kan veranderen. De vluchtkoffer is wat aangepast met wat noodvoorraad en kleren voor vriendlief. Alles moet in een keer mee, hij kan dus niet even wat ophalen tussendoor.

Sowieso geeft het me rust te weten waar ik aan toe ben, dat de situatie voorlopig nog wel duurt, er geen bezoek komt, familie niet deze kant op kan en wij voorlopig niet naar Nederland gaan. Komende maanden zijn we op elkaar aangewezen en kunnen we langzaam wennen aan ons nieuwe bestaan met zijn drietjes. En hoewel dat anders is dan verwacht, met momenten ook wel even lastig, is dat ook wel prima nu. Een aantal praktische dingen is nog ingewikkeld, bv geboortekaartjes, maar als die later komen door Corona gedoe, snapt iedereen dat denk ik (post doet het niet helemaal meer hier..)

En ik wil eigenlijk gewoon heel graag dat ze snel komt, mijn buik ploft uit elkaar. Ik heb de hele dag door harde buiken/ voorweeen, kramp, etc. En ik kan niet zo goed tegen het onverwachtse van de bevalling, het wachten. Eerdergister heb ik de halve nacht wakker gelegen, want mijn hoofd was ervan overtuigd dat het zou beginnen, vraag me niet waarom. En mijn hoofd denkt dat er nu meer ruimte, tijd en personeel is voordat zometeen de echte piek enzo komt..
Maar de kleine blijft lekker zitten tot ze er zelf klaar voor is. Vorige week op de spoed tijdens de echo die ze daar maakte, werd ze geschat op 2800 gram (ik neem het met een slag om de arm, op deze termijn is het meten maar ingewikkeld). Mogelijk moeten er eerst wat spekkies bijgekweekt voordat ze er klaar voor is. Morgen 39 weken, met beetje pech duurt het nog 3 weken dus.

Dus.. ik zal vandaag een poging tot die trappen op en af lopen doen als ik zin heb, mijn rondje buiten lopen, ontspannen een bad nemen en kijken wat de controle vandaag voor resultaat geeft.
En verder wachten we rustig af.. niet dat we iets anders kunnen knipoog
27 mrt 2020 - 199x gelezen
Profielfoto van *blue-sky*
*blue-sky*, vrouw, 29 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende