Twee verschillende werelden

Ik denk dat ik bang ben om verliefd te worden en daarom de man die zo hard zijn best doet en die me al zijn liefde geeft geen schijn van kans maakt om mijn hart te veroveren.

Met wie kun je praten over jezelf in iets nieuws storten een paar maanden nadat je relatie van 8 jaar ten einde is gekomen doordat de ogenschijnlijk liefde van je leven al 3 maanden een affaire heeft? In iets nieuws storten, inderdaad. Het gebeurde gewoon. Het ene moment beloofde ik mezelf om niet eens in de buurt te komen van welke man dan ook en op het andere moment stond hij recht voor mijn neus. Met zijn vriendschap, begrip, zijn grappen die me aan het lachen maken en glimlach die me verleidt. Mijn hoofd zei me rustig aan te doen maar mijn hart koos voor de wereld waarin ik niet alleen hoef te zijn en geliefd ben, bemind word en hij alles doet wat ik verdien maar al zo lang niet meer gehad heb.

Wat maakt dit van mij? Vind ik hem leuk of vind ik de manier waarop ik me voel met hem leuk? Geef ik het een eerlijke kans? Ik worstel enorm met mezelf als ik niet bij hem ben en wanneer ik bij hem ben is alles goed en fijn en klopt het. Het voelt bijna als twee verschillende werelden maar ik pas er in geen een.

Verliefd ben ik niet. Maar kan ik dat van mezelf verwachten nu?

Morgen weer een nieuwe dag
11 apr 2020 - bewerkt op 21 mei 2020 - 116x gelezen
Profielfoto van Seem
Seem, vrouw, 95 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende