Toch...

Het is toch de eiken processie rups... Uiteindelijk ben ik er zelf achter gekomen. De huisarts was heel behulpzaam:
Dat zijn insectenbeten mevrouw, wat wilt u dat ik er aan doe? Dat was geen goede eerste kennismaking met de nieuwe huisarts vond ik. 'Nee het is die rups niet, koop maar een klamboe' zei hij. Ik kreeg na lang zeuren toch een zalfje mee, met licodaine en menthol.
Het hielp voor een uur. Toen ik terug kwam liep ik de buurvrouw tegen het lijf en die had dezelfde klachten, ook haar man en zoon hadden niks.
We hebben woensdagavond heel de slaapkamer en bed ondersteboven gekeerd, gestoomd en gestofzuigd. Hielp geen barst.
Op werk keek de verpleging er na en de eerste reactie was dat het gewoon die rups is. Ik kreeg de tip om alle plekken te beplakken met tape/plakband, eraf trekken en insmeren. En zowaar het helpt ietsje... ik krijg ook minder plekjes erbij. Het jeukt nog als de tering maar het gaat de goede kant op.

Nu ben ik alleen een beetje panisch met het naar buiten gaan. De bomen staan niet in onze straat maar in een straat tegenover ons en de wind waait lekker... Ik snap nu het nut van een burka... misschien schaf ik die wel aan. En niet alleen panisch van het naar buiten gaan maar bij elke kriebeltje ren ik naar de rol tape.. P. wordt gek van me!

Die klamboe is was al wel kocht en gister binnen gekomen, we hebben het gelijk opgehangen. Ook al weet ik dat het niet helpt tegen die rups het stelde me gisteravond wel gerust dat er geen enkele mug in mijn buurt kan komen.

Dus.. geloof me lieve md'ers ga niet langs een eikenboom lopen, of eronder of 1 km in de buurt ervan. De jeuk is hels! Wel eens een schimmelinfectie gehad of heel veel muggenbeten of eczeem? Dit is er niks bij...

Echt hartstikke kut.. al weet ik wel nu precies hoe eikenbomen eruit zien.

En nu moet ik naar buiten want Hond moet een rondje gaap!

Duim voor me huilen

-xx-
28 jun 2019 - 265x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende