Tikkie

Ik was al een tijdje op zoek naar een box voor de baby. En eergisteren vond ik er 1 op MP die me wel aanstond.

Echter heb ik de laatste tijd best wel (te) veel gedaan en heb ik 's avonds bandenpijn. Dus om lief voor mezelf te zijn heb ik mijn ouders gevraagd dit voor mij te doen. Ook omdat zij de box zo in hun busje schuiven.

Het ging niet helemaal van harte, echter stonden ze gister wel voor de algemene ingang met box. En draagzak. Die laatste hadden ze ook nog even gekocht. Was echt een top deal en of ik ff wilde dokken. "Zucht".

Ik vroeg m'n moeder me een tikkie te sturen. En daar reageerde mn vader op door een beweging van een vuistslag in mijn richting te geven en te zeggen: zo 1?

Waarop ik vriendelijk bedankte en zei dat ik die al genoeg had gehad.

Geen idee wat dit precies met hem deed. Maar het raakte hem. En vervolgens ging hij direct in de verdediging dat die niet van hem waren en dat hij daar niks mee te maken had.

Toch vind ik het best knap dat hij dit blijft ontkennen na al die jaren. Niet alleen mij, ook mijn broertje heeft hij zwaar afgemat. Dat stopte pas toen ik in de 2e klas naar de kinderbescherming stapte. En toen ging fysiek over in psychisch.

Ik realiseer me vandaag hoe fucking proud ik mag zijn dat dit geen trigger was, dat ik zo kon en durfde te reageren. En hoe hard ik heb gewerkt in therapie door hier te staan waar ik nu sta.

Ik ben ergens bang dat dit de relatie met mijn vader wel weer een paar stappen achteruit zet. Maar dan heeft hij wat om te verwerken en weer terug op dit niveau te komen. En niet ik. Mijn reactie was oké en de situatie was oké.
15 mei 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Liesa
Liesa, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende