Therapie

Het hele heftige blijft nu steeds in wéér nieuwe situaties terug komen, soms zelfs als ik slaap, als nachtmerrie dus. Meestal droom ik niet, als ik al slaap is het licht. Overdag ook niet fijn, kan door iets kleins zomaar in een herbeleving schieten. Rare gewaarwording, daarvoor is het wegstoppen goed genoeg geweest. Dat ik dat meer dan 20 jaar gedaan heb is niet mijn allerbeste keus geweest geloof ik, goed ik had er hoe dan ook een keer doorheen gemoeten en nadenken over wel of niet eerder is zinloos. Ik hoop er vooral nu sterk genoeg voor te zijn om er volledig door te gaan en wat daarna komt kan alleen maar beter zijn.

Inmiddels ben ik voor 50% ziek gemeld en ik vind het vreselijk. Mijn leidinggevende en de bedrijfsarts staan er meer dan volledig achter. Zij ook een beetje extra voor mij dan. Collega's vinden het volgens mij vooral irritant. Ik draai niet meer mijn volledige taken pakket. Het lukte ook niet meer, ik liep compleet over en was stik chagrijnig aan het einde van de zomer. Geen gezonde situatie.

De intensiteit van de therapie is op goed geluk omhoog geschroefd. Ze zullen wel weten wat ze doen. Na elke keer trauma therapie poppen er tien nieuwe situatie op waar ik oa niet door slaap. Het is goed want ik heb een sterk team hulpverleners om me heen. Ik heb ook lieve en leuke vrienden maar dan moet ik wel zelf aangeven of ik iets wil of nodig heb, dat kan ik niet. D. (ex-vriend) staat te pas en onpas in huis en ik heb hem nodig. Het lukt mij dan wel niet om met hem te praten over nare situaties maar hij is er wel, onvoorwaardelijk. Hij weet in grote lijnen waar ik mee bezig ben en het is oké. Ik mag tegen hem aan liggen of slaan, hij blijft slapen alleen als ik dat wil, hij zorgt ervoor dat er eten in de koelkast staat, hij accepteert mijn boosheid, verdriet, onmacht en alles. Hij houdt van elk stukje van mij. Dat wist ik jaren geleden al, ik hield en hou niet genoeg van mezelf om dat toe te staan. Het houden van mezelf is lastig want over het algemeen walg ik van alle stukken die ik ben.

Alles wat ik geworden ben. Ik walg nog altijd voor zeker 90% van mezelf.
23 nov 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Infinito
Infinito, vrouw, 35 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende