Tegenvaller

Een extreme tegenvaller kan je het wel noemen. De nieuwe bewoners van het huis van mijn vriend hebben op 3 verschillende manieren gister kenbaar gemaakt dat volgens hen het dak lekt in de schuur en dat ze willen dat dit opgelost wordt.

De schuur die 300m2 is en over het gehele huis loopt heeft inderdaad een paar plekken die lekt. Dit hebben wij naar ons weten netjes gemeld toen er een inspecteur langs kwam. Kon trouwens ook niet anders, want het goot die dag. Op zich is het niet gek als zo’n schuur een paar lekkende plekjes heeft, vaak is het een kwestie van een paar nieuwe dakpannen en het is klaar. echter eisen zij een geheel nieuw dak (A 60.000 euro).

Mijn vriend was behoorlijk van slag gisteren. Het komt ook op zo’n rot moment. Ze hebben dus via mail, gewone brief en aangetekende brief deze eis laten horen. We moeten nu binnen 2 weken reageren en het gaat waarschijnlijk op een rechtszaak uitdraaien. Iets waar we nu helemaal niet op zitten te wachten natuurlijk.

Mijn vriend heeft gisteren meteen de makelaar gebeld, die schrok ook van de eis en gaf wel als advies om snel te reageren. Maar we gaan eerst advies inwinnen bij een advocaat. Mijn vriend zei al dat als we 60.000 moeten gaan betalen hij de koop wel gewoon weer terug wil draaien. Gaan we wel weer in dat huis wonen (geen idee of dat kan trouwens. Maar hij mist dit huis enorm). We zijn iniedergeval niet van plan om zoveel geld te betalen. We hebben het trouwens ook helemaal niet ergens op de plank liggen ofzo.
29 jul 2020 - bewerkt op 29 jul 2020 - 257x gelezen
Profielfoto van Paarseroos
Paarseroos, vrouw, 29 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende