studeren

tot nu toe heb ik gemengde gevoelens over het studeren, maar ik moet daar meteen bij vermelden dat dat voornamelijk aan mij ligt.

ik vind het leuk om dingen te leren waar mijn interesse in ligt. zodoende vind ik de hoorcolleges echt super interessant. De werkcolleges vind ik ook interessant maar ik moet er zo ontzettend veel voor voorbereiden. Het is natuurlijk ook nog maar de derde week en ik moet mijn draai nog een beetje vinden, maar ik heb eigenlijk best wel moeite met het feit dat een groot deel van de literatuur in het Engels is. Op de middelbare school kon ik mijn huiswerk maken met netflix of muziek aan (zonder ging het een stuk sneller, maar het was mogelijk). Nu heb ik al mijn aandacht nodig om überhaupt de tekst te begrijpen waar ik vragen over moet maken.

ik ben er ook achtergekomen dat ik het beste kan werken in de Universiteit Bibliotheek. Dus ik denk dat ik daar mijn dagen ga spenderen, tot dat ik leer om mezelf beter te motiveren en zonder afleidingen van netflix of muziek te studeren.

daarnaast heb ik het vermoeden dat ik er te veel tijd in steek, maar ik durf dat eigenlijk niet te zeggen, want straks haal ik mijn eerste tentamens niet. Na ieder hoorcollege bekijk ik dezelfde dag nog mijn aantekeningen en leg ik ze naast de powerpoint van de hoogleraar/docent. Ik werk mijn aantekeningen dan uit tot een begrijpelijke tekst die ik over een paar weken nog steeds begrijp zegmaar. Van de stof die we moeten lezen voor de hoorcolleges maak ik samenvattingen. En zeker voor mijn Engelstalige boeken geldt dat ik daar best wel lang overdoe. De woorden die ik niet snap, moet ik gewoon opzoeken. Dat geeft mij ook een drempel om eraan te beginnen, hoewel ik de onderwerpen die besproken worden wel interessant vind.

Maar ik ben eigenlijk gewoon bang dat ik mijn BSA niet ga halen. Ik weet gewoon nog niet wat er precies van mij verwacht wordt in de tentamens.

Daarbij komt nog het gedeelte van op kamers wonen. Je moet gewoon nadenken over boodschappen en tijd inplannen om te koken. Maar het geeft me ook wel rust dat ik helemaal alleen ben.

Ik vind mijn studie ontzettend leuk en ik leer heel veel, maar ik ben eigenlijk gewoon bang dat ik het niet ga halen, ondanks mijn inzet.

zijn er nog ervaringsdeskundige die nog een handige tips hebben voor een beginnend student?


17 sep 2019 - 248x gelezen
Profielfoto van Kiwi2000
Kiwi2000, vrouw, 19 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende