Stop je mond in je geld

Of zoiets was het spreekwoord. Ik hou van blaten, steeds meer, maar om dit in het wild te doen is toch weer een stap verder. Liever toeter ik uitsluitend vanachter mijn toetsenbord. Maar om tóch mezelf wat drempels of wat over te slepen, en mijn goede daad te doen heb ik besloten me morgen aan te sluiten bij het woonprotest (op de dam om 14:00) omdat.. omdat..

Ik geloof eigenlijk niet zo erg meer in de effectiviteit van protesten omdat we hedentendage vrijwel elke week wel een protestgroep voor het een of het ander hebben. En dat doet af aan de geloofwaardigheid van zaken. Plus ik geloof niet dat we een kamer hebben die bereid is te luisteren naar het gepeupelte, de schapen die zij hoeden. En tóch ga ik heen, omdat ik in dit geval vind dat de massa zo groot mogelijk moet zijn. Van dit protest wil ik dat het op zijn minst indruk maakt, dat men ziet hoe groot de fractie van de bevolking die lijdt onder het huidige grabbelspelletje dat de huisjesmelkers spelen. (Wie zijn in deze situatie de koeien? De melkers? De huizen? De bewoners? Zij die vinden dat het meevalt?). Dat men de aantallen meenemen in hun toekomstig stemgedrag. Wishful thinking.

Ik wíl helemaal niet heen want ik vind zo'n grote menigte doodeng, maar ik gá heen. En wel met dezelfde reden als waarmee ik stem. Mijn stem telt, dus mijn aanwezigheid daar ook. Het is maar één stem, maar één klein vlootje.. ik zou mijn (in)significantie hiervan kunnen afleiden. Het maakt uit, vertel ik mezelf dus maar.

Het maakt ook uit omdat het goed is om mijn grenzen en drempels uit te dagen. Ik zit te veel in mijn eigen kleine kring te denken dat alles wel okay is, maar elk stukje grote boze onbekende heeft zijn impact, en ik moet daar overheen. Ik wil mezelf laten zien dat ik dingen weer kan, dat ik dingen kan die ik ongemakkelijk vind.

Ik ga heen omdat ik op een dag toch wel erg graag zou willen verhuizen. En met zo'n massa mensen die vinden dat iedereen moet kunnen wonen, is voor mij de keuze reuze. Hopelijk zit er een goed harig groot warm exemplaar tussen..
11 sep 2021 - bewerkt op 11 sep 2021 -
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Phlo
Phlo, man, 10 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende