Stabiel

Het is al tijdje geleden dat ik iets heb geschreven. Met mijn moeder gaat het naar omstandigheden redelijk stabiel. Er zijn weer CT-scan’s en PETscan’s genomen en hierop is duidelijk te zien dat de vlekken afnemen door de prednison. Ruim 70%. Ze zijn nog steeds aan het afbouwen met de prednison. Mijn moeder slikt nog 10 mg per dag. Ze is ook niet langer onder controle bij de longarts en hoeft nu alleen nog maar naar de internist te gaan. Deze zal moeten bepalen om welke ziekte het nu wel gaat. Er wordt nog steeds wegener vermoed, maar er is nog geen officiële diagnose gesteld.

Waarschijnlijk zal mijn moeder haar hele leven lang een soort gelijk medicijn als prednison moeten slikken. Dit houdt in dat ze altijd een verminderde weerstand zal hebben, omdat het immuun systeem enigszins onderdrukt wordt. Dat betekent dat ze sneller ziek zal worden (ze heeft al de griep) en nu met corona merk ik ook dat ze erg behoedzaam is. Ze luistert dan ook naar het advies om zo weinig mogelijk contact met andere mensen te hebben en dus ook zo weinig mogelijk naar buiten te gaan en visite te ontvangen. Begrijp dat ze geen risico wil nemen vooral nu ze weet hoe het is als je lichaam je in de steek laat. Misschien dat ik mij daarom minder zorgen maak, omdat ik die ervaring helemaal niet heb. Mijn vertrouwen in mijn lichaam is gewoon heel erg groot. Toch zal ik niet het risico wil nemen dat ik eventueel andere mensen zou kunnen besmetten, maar dat ik het zelf zou krijgen daar maak ik mij totaal niet druk om. Ik vrees mijn dood dan ook helemaal niet, eerder die van een ander. Niet dat ik dood zou willen gaan en dat vooral vanwege mijn kinderen.. die hebben hun moeder nodig.

Hier in het hoge noorden lijkt het nog reuze mee te vallen toch zie je ook hier wel de massahysterie ontstaan. En dan vooral het hamstergedrag van de mens. Alsof ons eten opeens ook dood zal gaan aan Corona. Begrijp het allemaal niet zo goed.

Zal blij zijn als de rust weer terug keren zal.
14 mrt 2020 - bewerkt op 14 mrt 2020 - 136x gelezen
Profielfoto van Carina
Carina, vrouw, 33 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende