Solliciteren 4

Het begint erg ingewikkeld te worden.

Vanochtend had ik een 2e gesprek bij Colruyt (vlees labo). Het gesprek ging heel goed en aangezien ik maar 1 andere 'concurrent' heb die op 2e gesprek mag komen denk ik dat de kans groot is dat ik de job zou krijgen. Het zal echter wel 2 weken duren voordat ik iets weet. Ondertussen wacht Olympia (zuivel labo) ook nog die 2 weken, omdat ik daar de job zeker al krijg en ik uitstel heb gevraagd.

En dan is er de 3e job bij Callebaut (chocolade labo) waar ik deze namiddag op gesprek ben gegaan voor de tijdelijke job voor maximum 1 maand. Aangezien het weekcontracten zijn zou ik er toch zeker al 2 weken kunnen werken in afwachting van het antwoord van Colruyt. Na het gesprek heeft ze me meteen aangenomen en de andere kandidaten afgebeld. Maandag begin ik.

Ik kreeg een rondleiding in het labo en man, ik was onder de indruk. Veel moderner, en de technieken veel leuker dan in Colruyt of Olympia. Geen fysiek zwaar werk of werken in de kou (wat mijn rug problemen zal opleveren bij de andere 2 jobs), geen proefsessies, wel een zeer gestructureerd schema (bij de andere zeer chaotisch, iedereen doet alles tot alles klaar is), aangenamere sfeer. En het loon is erg hoog voor een starter. Ik had nooit verwacht dat het zo hard kon verschillen, maar het bruto loon bij Callebaut is 700 euro per maand hoger dan het bruto loon van Colruyt gaap! (Omdat deze sector blijkbaar onder chemie valt idpv. voedingsindustrie).

Bovendien probeerde ze mij er van te overtuigen dat ik beter alle ervaring dat ik kon zou opdoen bij hen (dus langer dan die 2 weken), omdat het labo een erg hoge reputatie heeft, ze overal in Belgie verspreid zijn en het zelfs zou kunnen dat de zieke collega nog 3 maand extra zal wegblijven en zo niet, dat er zowieso nog vacatures zullen vrijkomen in dat labo of zelfs in het Callebaut labo 2 km van mij thuis. Dat als ik mij goed zou inzetten dat ze me dan zouden aanbevelen of aan een job helpen.

Toen ik terug naar huis ging voelde ik een mengeling van enthousiasme en twijfels. Wat moet ik doen als Colruyt me opbelt dat ik er mag beginnen binnen 2 weken? Of Olympia? Nu ik dit labo gezien heb is mijn enthousiasme niet meer hetzelfde. Zeker niet aangezien alle omstandigheden en zelfs het loon veel beter zijn bij Callebaut. Ookal zou ik een enorme werkzekerheid wegsmijten, is het voor mij nu wel aanlokkelijk om deze job gewoon heel de maand te doen, te kijken wat er daarna komt en als het contract stopt gewoon een horeca job te doen tot er een nieuwe vacature vrijkomt.

30 nov 2018 - bewerkt op 30 nov 2018 - 345x gelezen
Profielfoto van Tatycardia
Tatycardia, vrouw, 27 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende