PTSS , slechtbeeld, angst

Ben ik weer..

15 Januari schreef ik voor het laatst over een enorme terugval. En in die tussentijd is er veel veranderd, Maar ergens ook weer niet.
Inmiddels woon ik samen met mijn vriend in een leuk appartementje, is mijn therapie gestart en is gebleken dat ik PTSS heb. Vervolgens zit ik nu aan het einde van mijn traject van embr, en weet ik het allemaal zo niet.
Het werkt echt wel, tegen traumaverwerking! Maar niet tegen het slechte zelfbeeld, en dagelijkse angsten wat keer op keer tegen mij werkt.
Dit is zelfs erger geworden, wil gewoon weer mijn koffers pakken en weggaan en maak dit duidelijk aan mijn vriend, waarna hij boos op mij afreageert dat ik op dat moment echt niet binnen kom, en tenslotte.. Ik heb toch niemand om heen te gaan.
Hierdoor val ik in het ritueel paniekaanval en op dat moment maak ik mijzelf het leven echt enorm zuur.
Ook speelt verlatingsangst een echt enorme grote rol. En hoe vaker deze dingen gebeuren, hoe banger ik ben om hem kwijt te raken, en dat weet hij. Waarna hij mij vaak zat moed in praat.
Het is zo gek, en vergeet ook steeds meer dingen wat ook moeilijk vind, want hoe?


Voordat ik in therapie kwam, liep ik bij een praktijkondersteuner waarmee toen besproken heb om een dagboek bij te houden, en dit 3x per week voor te lezen. Dit was confronterend voor mijzelf , omdat schrijven een uitlaatklep is, maar om het te delen? Maakt het veel moeilijker. Het is dat niet meer van 'Mij'. Maar ergens hielp het, en wil dit ook wel oppakken. Maar vind het gewoon zo moeilijk.

Het is het dealen met die dingen elke dag, en niemand lijkt je te begrijpen.
13 mei 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Esjee01
Esjee01, vrouw, 23 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende