opvallend

ik was vandaag aan het werk. en ik zag een meisje lopen met haar moeder. het meisje was een jaar of 15, denk ik. in principe niets raars; gewoon een meisje met haar moeder in de winkel. maar toen zag ik plekken op de armen van het meisje. niet zomaar plekken. snijwonden, littekens. sommige plekken waren nog rood, daarom viel het me ook op. oftewel dat meisje sneed zichzelf. en zij liep gewoon in een winkel alsof er niets aan de hand was, met korte mouwen.

ik ken het wereldje beter dan ik zou willen. ik ken een aantal mensen, via internet, die zichzelf snijden. en ik weet zeker dat al deze mensen niet naar buiten gaan voordat hun littekens goed verborgen zijn. ik kan ook uit eigen ervaring spreken; niet mee gymen (ongesteld-smoes) als ik mezelf op mijn been had gesneden of heel veel armbandjes om doen om de plekken te verbergen. maar dit meisje liep gewoon zonder schaamte door de winkel.

ik ken haar verhaal niet en wil absoluut niet oordelen over haar. ik wil alleen zeggen dat ik ermee geconfronteerd werd. ik werd geconfronteerd met een meisje dat een probleem heeft en daar voor openlijk voor uit durft te komen. ze schaamt zich niet.

ik heb eigenlijk te vaak last van depressieve buien of van paniekaanvallen. ik weet dat ik eigenlijk hulp moet zoeken. maar ik zal dat nooit doen, dat weet ik ook. omdat ik mij schaam. ik ben namelijk voor de buitenwereld het perfecte meisje, met veel vrienden, goede cijfers, een baan, bijna rijbewijs, geen alcohol, geen drugs. maar als ik naar een dokter zou gaan vanwege psychische problemen, dan is het weg.

eigenlijk best wel dubbel. het 'perfecte' meisje wat ik al nooit was, bestaat nu nog omdat mensen denken dat ze er is maar als dat weg is, is het perfecte meisje helemaal weg, terwijl ze er al nooit was omdat mensen dat alleen maar dachten.

ik voel me nu al wel twee maanden ofzo goed maar het gaat bij mij in golven. periodes gaan goed, dan weer slecht. de laatste keer dat ik me heb gesneden is al 6 weken geleden ofzo. ik had toen een paniekaanval. en om rustig te worden moest ik snijden.

het meisje dat ik vandaag zag, is het eigenlijk het meisje dat ik wil zijn. ookal ken ik haar verhaal niet. zij heeft haar problemen geaccepteerd en schaamt zich er niet voor, denk ik. ze was gewoon met haar moeder in een winkel. het dappere meisje dat ik vandaag zag, ik wou dat ik haar was.

Xxx

09 mei 2018 - 404x gelezen
Profielfoto van Kiwi2000
Kiwi2000, vrouw, 19 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende