Open boek tentamen

We leven in een open boek tentamen, en falen met zijn allen. feiten bij de hand zijn nutteloos als je ze niet kunt verwerken, bevatten, overwegen. Als je ze niet poogt te ontkrachten alvorens ze aan te nemen. Kritisch nadenken is de sleutel en daarin verzaakt elk mens zo nu en dan. De een vaker dan de ander, maar niemand speelt klaverjas in één keer goed; de regels veranderen steeds, en het is slechts één hand die de verandering bepaalt. De medespelers hebben zich erbij neer te leggen, willen ze het potje meespelen. Uiteindelijk wint nooit de beste hand, maar de beste statisticus de ronde. Of hij die de regels zo weinig snapt, dat hij het tellen voor de ander onmogelijk maakt.

Boer negen aas heer vrouw tien acht zeven.
Haakjes wegwerken, Machtsverheffen, Worteltrekken, Delen, Vermenigvuldigen, Optellen, Aftrekken (ehehehehe).

Maar we vergeten een van de vele ontdekkingen van Panksepp nogal eens al te graag. 30% van de tijd moet de dominante partij bewust verliezen, anders wil de rest uiteindelijk niet meer meedoen. Maar dat is niet éérlijk!! Nee dat is het niet als je de korte termijn en eigenbelang zwaarder weegt dan het geheel. Wie zich er niet aan houdt wordt vroeg of laat geheel buitenspel gezet. Alsof we niet allemaal gewoon ratten zijn, gierend van het lachen wanneer gekriebeld.


Osiris ligt wellicht op tafel, maar achter de schermen broedt Isis op haar vrucht.
Morgen of volgende week of nooit redt Harry Potter ons van de ondergang. Of Zeus. Simba, zo je wilt.

Hoor 'es! Dat is 'Hij die buiten de situatie opgroeit'


In de categorie uit je nek kletsen. Tijd voor verdere geestverruiming. Nee geen wiet, die doe ik nog altijd niet. Gewoon the good ole YT university.
11 sep 2021
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Phlo
Phlo, man, 10 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende