Onverwacht nieuws

Nou 2021 begint al goed.... Afgelopen vrijdag krijgt P. te horen dat hij ontslagen wordt. 2 weken geleden nog een evaluatie gesprek gehad waar alles oke was, met alleen wat verbeter punten over communicatie. Daar ging hij mee aan de slag. En nu 2 weken later krijgt hij te horen dat ze hun vertrouwen in hem kwijt en zijn en dat hij ontslagen wordt.
We zijn helemaal verbluft...
Het rare is dat er geen echte reden wordt gegeven. Iets over meer verantwoordelijkheid nemen met bepaalde zaken wat P. ook gedaan had maar dat had hij dan toch eerst moeten overleggen.. heel vaag allemaal. Hoe kun je nou meer dingen op jezelf moeten doen en dan afgerekend worden op het feit dat je niet overlegd. Voor de rest kon zijn manager niks zeggen. Oja en omdat hij vorige week een avond gewerkt had liep hij op zijn tenen en dat was niet de bedoeling. Ehmm... wie werkt er af en toe niet een avond extra om wat dingen in te halen door een drukke dag?
Het voelt allemaal heel vaag. Net alsof er achter de schermen meer aan de hand is dan dat wij weten. Tot nu toe zijn ze altijd heel tevreden over zijn werk geweest en lag hij goed in het team, iedereen kon met hem overweg.

Vandaag ging P. gewoon verder met werk, hij wil zijn collega's niet laten zitten. Dat siert hem ontzettend vind ik. Van mij kunnen ze alles stoppen waar de zon niet schijnt. Als ik hem zo zie zitten dan breekt mijn hart een stukje. Verslagen is het woord wat in mij op komt. Hij onderneemt wel gelijk stappen, recruiter bellen, HR spreken, eisen op papier zetten enz. Maar het feit dat hij weg moet op een plek waar hij het naar zijn zin heeft en een team dat hij leuk vindt verlaten hakt er heel hard in.
In zijn ogen zie ik het ongeloof en toch ook wel wat verdriet.

Voor mij spelen er vooral zorgen. Waar komt hij nu terecht? Hoe makkelijk is het om een baan te vinden in deze tijd? Gaat zijn salaris achteruit?(alles is gebaseerd op zijn salaris) Hoe lang gaat het duren? Gaat hij iets vinden wat hij leuk vindt?

Tijd zal het uitwijzen!

-xx-
22 feb 2021 - 318x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende