Omgaan met stress

Mijn leven gaat prima. Mijn job is nog steeds too much door de afstand, maar nu ik het vooruitzicht heb binnenkort overgeplaatst te worden naar Halle (2 km van mijn thuis idpv 56 km) kan ik alles aan.

Wat niet oké is, is de situatie van mijn ouders. Zij hebben zeker 10 jaar lang gebouwd aan een grote privé sauna, in hun huis zelf. Verhuur hiervan zou hun bron van inkomsten worden en ze hebben er ook hard voor geleend. Helaas kunnen ze niet om met computers en heb ik - buiten mijn full time job van 50 uur per week met reistijd inc - alles voor hun moeten doen. Het logo, de fotoshoot, de website, de muziekinstallatie met spotify, de menukaart, de cadeaubons, de bedrijfskaartjes... Werken vanaf ik thuis kom tot ik ga slapen. Ik ben uitgeput. Alsof mijn werk nog niet ver genoeg was kon ik elke keer heen en weer naar Antwerpen (NOG een half uur langer rijden) en extra vroeg mn bed uit. Weekends kon ik ook enkel van dromen + ruzie met mn vriend omdat ik nu hélemaal niks meer kan doen in het huishouden :'knipoog

En dan... Gaan ze open. Enkel een bord langs de weg, een website die ik gemaakt heb en ik niet bovenaan in de resultaten van google krijg (Volgens mij neemt dit gewoon tijd). Ze hadden verwacht dat alles vanzelf zou gaan. Nu kregen ze 3 telefoons deze week en dat was het. Grote paniek voor al het verlies dat ze al aan het draaien zijn wegens de grote kosten om het zwembad etc warm te houden dag en nacht. Ze kunnen amper een PC op en af zetten en weten totaal niet wat doen. En wie kan het oplossen? Ik. Maar ik ben laborant, geen marketing manager. Ik vind dat ik als amateur best al veel dingen heb kunnen doen.

Nu ben ik radeloos. Ik probeer vanalles maar weet totaal niet wat ik aan het doen ben. Ondertussen weet ik hoe hard mijn pa stresst, hoe hard mijn ma weent en hoe al hun (wan)hoop plots op mij ligt. Mijn vriend zegt dat ik het me niet zo hard mag aantrekken, maar ik ben aan het bezwijken onder de druk. Ik kan er gewoon niet tegen dat mensen afzien, laat staan mijn ouders. En ik kan ook niet toekijken en niks doen, wetende dat dit echt het einde van hun leven kan betekenen. Figuurlijk en financieel dan.

Ik denk dat het een zwaar jaar zal worden..
09 apr 2019 - bewerkt op 09 apr 2019 - 375x gelezen
Profielfoto van Tatycardia
Tatycardia, vrouw, 28 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende