Nu

Blijkbaar ben ik mezelf de laatste weken toch behoorlijk voorbij gelopen. Na de miskraam ben ik eigenlijk gelijk in de werkzaamheden van het nieuwe huis gedoken. Niet dat ik er niet bij stilstond maar toch niet genoeg denk ik.
Afgelopen zondag stortte ik in. We gingen naar bed en mijn hoofd wilde niet stoppen met malen, alle dingen van de afgelopen weken kwamen voorbij en de dingen van de komende weken. Een enorme huilbui kwam opzetten.
P. wist niet goed wat hij er mee aan moest. Hij hield me vast maar snapte niet goed waarom ik nu zo verdrietig was. Hij dacht dat het nieuwe huis me wel blij zou maken. (dat doet het ook hoor)
Toen het eindelijk stopte zijn we gaan slapen.

De volgende ochtend stond het me duidelijk voor de geest wat ik moest doen. Rust nemen en regelmaat terug brengen. Vroeg naar bed, 'goed'slapen en vooral geen stress situaties aangaan. Werk heb ik afmeld, terwijl ik eigenlijk weer net zou beginnen. Dat voelde wel even ontzettend kut maar liever dat dan straks een nieuwe depressie of zoiets.

Ik heb ook nog steeds buikpijn en zo nu dan bloedverlies. Het vervelende is dat ik zo elke dag letterlijk gedwongen wordt om er bij stil te staan dat ik een miskraam heb gehad, dat is ook best zwaar.

Zodoende doe ik deze week alles rustig aan. Al ben ik gister alweer over mijn grenzen heen gegaan. Dat resulteerde in een avond op de bank liggen en helemaal geen energie meer hebben om wat dan ook te doen.
Vandaag heb ik ervoor gekozen om lekker thuis te blijven en niet te gaan klussen. Het stomme is dat ik ook niet gewoon niks kan doen.
Ik: Als ik dan toch thuis ben, kan ik eigenlijk wel alle gordijnen uitwassen want dat is meer dan een jaar geleden.
Zo gedacht zo gedaan.... Voor de rest heb ik wel netjes weinig gedaan.
Spinazie soep gekookt voor vanavond en die is veels te zout uitgevallen dus daar moet ik nog wat op verzinnen.

Zo meteen lekker met Hond een ronde doen, het is wel fris buiten maar dat staat geen wandeling in de weg.

En zo hobbelen we verder. Het is toch even een periode waar ik door heen moet komen. Ik moet alleen mezelf rust gunnen en niet zoveel willen doen.

Makkelijker gezegd dan gedaan...

-xx-
01 mei 2019 - 325x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende