Nope, no baby yet!

Baby heeft er echt helemaal helemaal helemaal geen zin in!

Gister een inwendig onderzoek gehad bij de verloskundige om te kijken of ze konden strippen, helaas alles zat nog zo dicht als wat en ze kon zo goed als niet bij mijn baarmoederhals.... auw...
Maar het vruchtwater was wel een stuk minder. Ze wilde eerst wachten tot woensdag met een plan opstellen voor inleiden maar na het onderzoek en het vruchtwater moest ik vandaag al komen.

We moesten om 9 uur in het ziekenhuis zijn en eerst kreeg baby een hartfilmpje. Gelukkig was dat allemaal goed. Toen begon het leuke werk... eerst kijken of de baarmoedermond nog hetzelfde lag als gister, dan de eendenbek erbij en toen de ballon in brengen (echt geloof me God is een man... een vrouw verzint dit niet). Dat laatste was nog het minst erg en het minst pijnlijk.
Het was niet tranen trekkend, gillend pijnlijk maar het deed wel goed zeer. Ik moet wel zeggen dat de verloskundige en verpleegkundige het heel netjes, lief en zo voorzichtig mogelijk deden, het waren lieve mensen.
Daarna werd er weer een hartfilmpje van baby gemaakt, dat was ook allemaal goed en mochten we naar huis.

Nu is de bedoeling dat mijn baarmoeder vanzelf het ballonnetje naar buiten drukt, als dat gebeurd heb ik 2 cm ontsluiting en kunnen ze misschien morgen mijn vliezen doorprikken. Voor de rest mag je gewoon alles doen, alleen als je naar de wc hangt bungelt er een siliconen buisje uit je hoeha..
De krampen die je er van krijgt zijn echt niet prettig. Je kunt het vergelijken met erg heftige menstruatie krampen voor nu.
En dan denk ik bij mezelf.. als dit al verrekt veel zeer doet... hoe veel zeer gaat die bevalling dan wel niet doen en ga ik dat allemaal wel redden???

Er loopt zelden iets volgens plan in het leven maar ik had gehoopt dat mijn lichaam zelf de bevalling zou starten zonder extra hulpmiddelen. Als dit niet werkt krijg ik medicijnen, werken die niet dan krijg ik een infuus. We hopen gewoon keihard dat dit dan werkt, buitenom het zelf beginnen van de bevalling is dit het meest natuurlijke. Het valt wel een beetje tegen. Maar met vermindert vruchtwater wil je niet te lang wachten totdat de baby geboren wordt.

En hoe laat mag je dan morgen in het ziekenhuis staan?.... half f*cking 8... zo van hé misschien ga je vandaag bevallen en heb je energie nodig.. sta maar om 6 uur op... haha... ach ja we doen het gewoon netjes.

-xx-
15 sep 2020 - bewerkt op 15 sep 2020 - 163x gelezen
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende