Nee is nee

“Ik weet niet zo goed waar je het over hebt, in mijn ogen is het niet zo gegaan en wilde je het zelf. Misschien was je wel te dronken om het je goed te kunnen herinneren.”

Deze opmerking doet me pijn.. Nee zeggen, tegenstribbelen en huilend weglopen was blijkbaar niet duidelijk genoeg.

Nog bijna dagelijks word ik eraan herinnerd, nog bijna dagelijks voel ik me verdrietig, ongehoord en onbegrepen. Nog bijna dagelijks schaam ik me, omdat je me volledig gemanipuleerd hebt.

En het erge is, ik ben geeneens de eerste bij wie je dit geflikt hebt. Ondertussen heb ik al drie andere verhalen gehoord en ik twijfel er geeneens meer aan dat er vast en zeker nog meer zijn. Je bent ziek, je bent walgelijk.

En tegen andere mensen doen alsof je nog om me geeft. “Volgens mij gaat het niet goed met haar, ze heeft erg veel pijn en is laatste tijd erg emotioneel. (..) Kan je beetje op haar letten? Ze heeft het moeilijk dat ik nieuwe vriendin heb. Ze wil me nog steeds. Ik maak me zorgen om haar.”

NEE ik wil je niet meer. Ik wil je nooit meer zien of spreken. Ik wil dat je verantwoording neemt voor je daden. Ik wil dat je inziet dat wat je gedaan hebt absoluut niet kan. Ik wil dat je stopt met mensen manipuleren. En ik wil vooral dat je je nieuwe relaties beter behandelt dan dat je mij hebt behandeld. En het is niet dat ik jou geen nieuwe vriendin gun, het is meer dat ik je nieuwe vriendin veel beter gun dan jou. Als ik had geweten wat je anderen voor mij hebt geflikt, anderen tijdens mij hebt geflikt en mijzelf heb geflikt, had ik veel meer naar mn eigen eerste intuïtie geluisterd en had ik je nooit van mn leven een kans gegeven om me mee te nemen op date.. dat had me een jaar lang een hoop ellende gespaard.

En laat een ding duidelijk zijn; nee is nee.
18 nov 2020 - 103x gelezen
Profielfoto van xamnda
xamnda, vrouw, 24 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende