Moeder in het ziekenhuis

Ja mijn titel zegt het al hè. Mijn moeder ligt weer in het ziekenhuis. Ze voelde haar de hele week al niet lekker, maar vandaag begon ze zelfs bloed op te hoesten. Dit was een goede reden om toch maar dokter eventjes te bellen. Gezien haar verleden en nu rondom het coronavirus wilde de dokter dat ze toch even naar het ziekenhuis kwam om haar op Corona te testen. Mijn vader heeft haar naar de SEH gebracht. Hij mocht niet mee naar binnen, anders zou hij ook moeten blijven. Met een raar gevoel en vol zorgen heeft hij haar daar achtergelaten in isoleer. Geen idee hoelang ze moet blijven en of hij haar mag/kan bezoeken.


Gelukkig hebben we vanavond te horen gekregen dat ze NIET Corona heeft. Met haar “gezondheid” is dat denk ik maar beter ook, want daar zou ze een enorme kluit aan hebben. Wel heeft ze wederom een longontsteking en ze mag pas naar huis als haar waarden weer goed zijn.

Mijn vader heeft haar vanavond wat spulletjes gebracht. Helemaal in gepakt met een schort, handschoenen, haarnetje, mondkapje en bril mocht hij bij haar komen. Ze mag ook maar 1 bezoeker per dag, ook al zit ze straks niet meer op isoleer. De regeltjes zijn zeer streng.

Bij binnenkomst was haar temperatuur 34,5. Wellicht heeft het mee gespeeld dat ze een poosje buiten moest wachten tot de zorgverleners hun beschermende kleding aan hadden.


Ik maak mij toch wel zorgen hoor om mijn moeder. Nu ligt ze 3 maand later alweer in het ziekenhuis met een longontsteking. Ik hoop niet dat het zo zal blijven gaan. Het stemt mij niet positief.


Vandaag even met de kids naar school geweest om hun schoolwerk op te halen. Vandaag met de kids gestart. Tot nu toe is het goed te doen. Kids mopperen ook nog niet echt, al zal dat denk ik ongetwijfeld nog komen.


Mijn schoonmoeder moest vandaag op begrafenis van een oud vrouwtje (niet gestorven aan Corona) Het was maar een kleine begrafenis. De vrouw had niet veel familie meer, maar begreep dat er Max 30 personen mogen komen en dat het alleen om naaste familie mag gaan uit de eerste lijn. In dit geval zou er dan maar 1 iemand komen dus uiteindelijk zijn er met toegeknepen ogen een 14 personen aanwezig geweest. Ook na de tijd koffie is eigenlijk niet toegestaan. Het lijkt mij vreselijk om in deze tijd afscheid te moeten nemen van je dierbare. Kan mij voorstellen dat al deze regels het toch een stuk lastig/zwaarder maken. Afscheid nemen doe je maar 1x

Overal zijn de gevolgen van Corona voelbaar. Restaurants en sportgelegenheden die moeten sluiten, het zal flink gaan kosten. En dan die enorme rijen voor coffeeshops, kennelijk toch voor velen een belangrijke levensbehoefte.


Het is raar wat er allemaal gebeurd momenteel. Ik had het niet voor mogelijk gehouden.

Ik persoonlijk heb er niet veel last van, want mijn leven is altijd al erg klein geweest, maar pfff voor anderen is het wel een hele opgave

Ik wens alle lezers een goede gezondheid toe, iets wat momenteel wat minder vanzelfsprekend is
17 mrt 2020 - bewerkt op 17 mrt 2020 - 195x gelezen
Profielfoto van Carina
Carina, vrouw, 33 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende