Mijn buik is van iedereen

Tja als je zwanger bent is blijkbaar je buik van iedereen. Lijkt hij wat klein dan krijg je zorgelijke vragen of de baby niet te klein is, of dat je wel zeker weet dat je zwanger bent…. Nee inderdaad dat weet de buitenwereld veel beter dan jij als zwangere.

Als je een grote buik hebt (zoals ik) krijg je van Jan en alleman de vraag of je wel zeker weet of het er maar 1 is en opmerkingen als … zooooo die komt er wel elk moment aan. Die komt vast eerder.

Gisteren liep ik in de stad (1km van mijn huis). In een op=op winkel werd ik aangesproken door de kassa dame over mijn buik. Woowww die is groot!! Zeker een tweeling of niet?? Ow nee joh? Nou dan zal het zeker snel komen, dat je de stad nog in durft!

Nou ja goed, toen heb ik haar maar uitgelegd dat het nog 3 weken duurt en ja het kan eerder komen, maar ja ik denk niet dat ik binnen 2 minuten bevallen ben in een op=op winkel. Dus dat zij zich zeker geen zorgen hoeft te maken.

Ach ja zij is niet de enige met zulke opmerkingen, ik krijg ze elke dag naar mijn hoofd geslingerd. Ik ben zo trots op mijn buik, maar dit maakt mij toch wel onzeker, blijkbaar vind iedereen er wat van.

Zelfs mijn vriend is bang dat de baby veeel te groot is en wil allerlei groei echo’s.

Gelukkig kan de verloskundige iedereen uit de droom helpen en is het een normale buik en ook een normale baby qua grote.

Het frustreert mij vooral. Hoezo bemoeit iedereen zich met mijn buik? En hoezo moet iedereen zijn mening ook meteen uiten? Bedoel als iemand te dik is zeg je dat toch ook niet de hele dag? Waarom wel ongegeneerd je mening geven als iemand zwanger is en er al zoveel gebeurt in een lijf?
13 jun 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van iami
iami, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende