Melatonine

Wat een wondermiddeltje is dat zeg.

Vanaf de corona crisis en de rare school periode die daar in afspeelde zat kindlief niet lekker in z’n vel.

Zwaar overprikkeld terug komen uit school op de dagen waarop hij moest. En de dagen thuis zo weinig ondernemen dat hij z’n energie niet kwijt kon.

Na de 3,5 wk bij papa in de zomervakantie was het helemaal drama. Hij wil niet meer naar zijn vader en liever bij mij zijn. Wat zich daar heeft afgespeeld, i dunno. Maar sneu en vervelend vind ik het dus wel.

Maar, zoals bij (denk ik) elke adhd’er komen alle gedachtes en prikkels savonds pas echt tot leven. Het moment waarop er een beetje rust komt, of verwacht wordt van je dat je gaat slapen/rusten begint dat hoofd te malen. Ik heb er zelf weinig last meer van sinds ik ritalin slik, maar kindlief is medicatieloos en hij kan zijn hoofd dus zelf niet afremmen.

De afgelopen vier weken was ik elke avond bemiddeld 1,5 tot 3 uur bezig om hem in slaap te krijgen. En nee ik ben niet zo een moeder die er tot in den treuren naast gaat liggen en over z’n hoofd gaat aaien van ellende. Vaste routine. Tanden poetsen , wassen, pyjama, verhaaltje en slapen. Ja dikke lala.

De eerste drie onderdelen gingen perfect. En bij het vierde deel, het verhaaltje, liep het elke avond weer mis. “Even mijn kleren klaar leggen mam. Even mijn boekjes sorteren mam. Even een slaapplekje klaar leggen voor de kat mam. Even mijn bureau opruimen mam” stuiteren. Dansen. Zingen. Neuriën. En dat terwijl ik er zelf met een uitgeput en overprikkeld hoofd naast zat. Frustratie alom. Hij bleef te lang actief waardoor ik niet kon afschakelen en vervolgens halve nachten wakker lag met een druk hoofd. Prachtige wisselwerking.

En toen las ik over melatonine. En dacht bij mezelf yeah right, zo simpel zal het niet zijn!!!

Wel dus!

Zondag het eerste pilletje. Na een druk weekend vol prikkels. 20u en meneer sliep! Beginnersgeluk ging ik van uit. Maandag, 18.30u pilletje. 19:45 slapen. Wow! Gisteren 18:15 pilletje en 19u onder zeil! Heerlijk. Zelf om 21u in bed gedoken en heerlijk geslapen tot 6:30u. verliefd

We komen er wel zo.

Nog meer mensen die melatonine gebruiken of dit hun kindjes geven? Ben benieuwd naar jullie ervaringen hiermee.
16 sep 2020 - 92x gelezen
Profielfoto van Rileynummertwee
Rileynummertwee, vrouw, 33 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende