Meisje meisje

Vanochtend toen ik wakker werd (10u) bleek dat ik appjes en een filmpje had gemist van mijn zus. Mijn nichtje, 2 jaar, zei letterlijk in het filmpje al huilend dat ze Tante .... wilde bellen, Maarja ik sliep. Nu begint ze steeds meer te babbelen en ik kan daar echt van genieten en we beeldbellen wel eens via whatsapp.

Maar ik ben niet de tante die de deur plat loopt. Niet de tante die wekelijks een oppasdag heeft. Niet de tante die ze bij andere familie bijeenkomsten ziet. En ik ben soms weken uit beeld voor haar.

Dus ik voel mezelf meer een vage kennis die ze af en toe ziet. Al ben ik wel degene die haar prima kan troosten als ze een dubbele oorontsteking heeft en papa en mama weg moeten. (Opa oma en oom zijn heerlijk afstandig. Wel gek op haar maar kunnen dat niet super laten merken op emotioneel vlak)

Maar toch. Ik ben zo verbaasd dat ze zo juist benoemde dat ze met mij wilde bellen. Nu was ze vandaag ook heel drammerig en jammerig. En uitgerekend dan vraagt ze naar mij.

Ik ben de hele dag al stom verbaasd. Voelt zij dan toch ook dat ik net als haar heel gevoelig ben en dat gemakkelijk op pik? En was dat wat ze juist nodig had vandaag? Geen idee....
11 feb 2020 - 277x gelezen
Profielfoto van Liesa
Liesa, vrouw, 30 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende