Md advies nodig

Ik heb een ex, (inmiddels) een man waar ik 14 jaar geleden een relatie mee heb gehad.

Ik was op dat moment 15 hij 19. We hadden toen 1,5 jaar een relatie en zijn dus op mijn 15e uit elkaar gegaan. Puppylove we paste totaal niet bij elkaar en ik zag hem alleen in het weekend. Ik was een echte puber en we hadden vaak ruzie. Het ging dan ook vaak aan en uit.

Toen ik eenmaal echt de stekker er uit trok kan hij dat niet hebben. Hij heeft mij een jaar lang gestalkt en bedreigt, zette mijn vrienden tegen me op, gooide snachts steentjes tegen mijn raam (hij woonde 20km verder op maar kwam toch op de fiets naar mij toe). Hij heeft mij gehackt op msn (toen het leven van elke puber), gaf mijn telefoonnummer aan mannen met dat ze mij mochten bellen als ze seks wilden. Belde mij meerdere keren per dag, smste en mailde mij meerdere keren per dag. De berichtjes werden steeds grimmiger, hij beschreef in detail hoe hij mij ging vermoorden als hij mij tegen kwam. Ik ben wel 10x bij de politie geweest om aangiften te doen, heb al mijn sms’jes, mailtjes en voicemails aan ze doorgeven. Ze deden niets. Uiteindelijk na veel aandringen hebben ze hem gebeld en gezegd dat hij toch moest stoppen. Waar hij uiteraard niet van terugdeinsde. Toen heb ik gewoon niet meer gereageerd en na dat het nog erger werd, stopte het uiteindelijk een paar jaar.

Nu 14 jaar later blijft hij mij nog steeds berichten sturen. Soms is het een half jaar stil, maar hij blijft terug komen. Iets meer dan 3 jaar geleden heb ik gereageerd in de hoop dat het ophoud en we normaal met elkaar om kunnen gaan. Meteen begon hij weer panisch te doen, ik moest binnen 10 min reageren. Ik heb uiteindelijk gezegd dat ik geen contact wil, het had immers geen nut.

Dus 3 jaar reageer ik al niet meer op zijn berichten, maar hij blijft maar door gaan. Blijft informatie over mij opzoeken. Gefeliciteerd mij met mijn verhuizing en zwangerschap, stuurt foto’s van spullen die ik 14 jaar geleden (toen ik een puppy was) heb gemaakt voor hem. Die heeft hij dus allemaal bewaard.

Ik ben er zo klaar mee, waarom blijft hij zo geobsedeerd? Ik word dit jaar 30, mijn halve leven valt hij mij lastig. maar ja hij bedreigd mij nu niet, stuurt geen nare berichten. Dus hier komt de vraag, wat kan ik doen om hem te laten stoppen?
18 apr 2020 - bewerkt op 18 apr 2020 - 569x gelezen
Profielfoto van Paarseroos
Paarseroos, vrouw, 29 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende