Marktplaats (en al zijn bijzondere contacten)

Sinds de verhuizing eind november puilden de wandkast in de slaapkamer een beetje uit. Afgelopen weekend ben ik in een paar uur door al mijn opgeslagen spullen heengegaan en zaten er flink wat dingen bij die weg konden. In de meeste gevallen gewoon een kwestie van weggooien, andere spullen waren vast nog wel wat waard dus hup naar Marktplaats.

Marktplaats is net als een dating app, je bent op zoek naar een match maar in de meeste gevallen bloedt het gesprek dood en blijft 1 van de 2 gedesillusioneerd achter. Ik ben denk ik een tikkeltje te naïef voor Marktplaats net zoals dat was bij het gebruik van Tinder, ik reken er op dat er in elk geval een prettige vorm van contact uit komt maar meestal valt dat erg tegen.

Dit is een vrij normaal gesprek:

"10 euro, gelijk ophalen, je adres"?

Ik kan me voorstellen dat je door bovenstaande zin nog twijfelt of dit over Tinder (als vrouw) gaat of over Marktplaats, het gaat om Marktplaats. En ik vind het netjes om iedereen te woord te staan dus dan gaat het weer 'Goedenavond, 10 euro is echt veel te weinig voor een beeldscherm wat nieuw nog 250 euro kost' blablabla. Maar oké het hoort er bij, verschillende communicatiestijlen en zo.

Maar dan dit hè, van de week, let op. Ik zet een oude speakerset op Marktplaats en heb een goedlopend (ja het bestaat) gesprek met David. David is enthousiast en we hebben het wat over muziek en hij wil de set komen ophalen, we prikken een dag (gisteren) en hij doet zelfs een aanbetaling (wat een droomvent, I know). Maar in de tussentijd biedt LN (zo heet ie op Marktplaats) uit Uitgeest 20 euro meer voor de speakers. Ik stuur LN een berichtje van 'Goedenavond, dank je wel voor je bod, ik heb alleen al een akkoord met iemand en deze heeft zelfs al een aanbetaling gedaan'. Dus hij zegt 'Ja maar ik kom het nu dan gelijk ophalen plus ik betaal meer. Dus ik leg uit dat het bedrag hoger is maar ik heb al een afspraak staan, mocht het nou stuklopen dat ik dan nog bij hem in de lucht kom.

David komt de speakers ophalen, hij is zelfs 5 minuten te vroeg hier. We staan een kwartiertje in de tuin te praten over muziek, ik wacht even tot er een ontvangstbevestiging komt van het door hem overgemaakt geld en hij vertrekt. Nog voordat ik een kop koffie heb gezet krijg ik een berichtje dat David mij een 5-sterren beoordeling heeft gegeven, ik hang nog net geen slingers op. Maar ik denk 'weet je wel zo netjes om LN even te laten weten dat de verkoop is doorgegaan'. Dus ik stuur een bericht: "Goedenavond, zoals eerder bericht was de verkoop al praktisch rond, de koper heeft alles net opgehaald dus ik ga de advertentie verwijderen. Ik wens je veel succes met het vinden van een alternatief en een fijne avond verder".

Ik krijg terug: "Klootzak dat je er bent".
Oké LN, bijzondere reactie. Ik dacht ik kan hem gelijk blokkeren of ik ga even vragen waarom zijn reactie nou zo is. Dus ik stuur 'Wat een bijzondere reactie op een toch best wel net bericht, waarom ben je er zo boos over'.
Ik krijg terug: "Ik bied godverdomme het hoogste bedrag, dan heb ik toch recht op de speakers!!!!" (het aantal uitroeptekens is direct zo overgenomen btw).
Dus ik leg hem nog een keer de situatie uit zoals deze ontstaan is, maar meneer heeft mij al geblokkeerd en had mij vervolgens ook nog een 1-ster recensie gegeven ook. Gelukkig is deze inmiddels gecorrigeerd door MP nadat ik ze het gespreksverslag had opgestuurd (hee, wat kan ik zeggen ik ben gehecht aan de 5 sterren gemiddelde score die ik heb).

Nog een mooi setje vragen ter afsluiting:

"Zit de doos er nog bij? En de kabels? En heb je een bon? Zit er nog garantie op?"
Tekst bij advertentie: "Wordt compleet geleverd met doos, bon en is slechts 1 jaar oud".

["Ik heb corona gehad dus heb weinig kunnen werken, kan er iets van de prijs af?"
Antwoord: "Dat is ook vervelend om te horen, helaas geen coronakorting bij deze advertentie".

Patrick
14 mei 2020 - bewerkt op 14 mei 2020 - 290x gelezen
Profielfoto van WDAMW
WDAMW, man, 34 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende