Mag ik je legitimatie zien?

Vandaag ging ik boodschappen doen, omdat Hans en ik de voorraad WC papier foutief hadden ingeschat. Met nog maar twee rollen in de voorraad was het tijd een nieuw pak te halen, want misgrijpen willen we niet.
Eenmaal in de winkel, dacht ik bij mezelf: 'goh, laat ik anders meteen wat flessen rode wijn meenemen, dan kan ik die niet meer vergeten voor de kerstdagen.'

Ik drink niet vaak alcohol. Hoewel ik zeker een lekker wijntje lust, drink ik eigenlijk alleen op gelegenheden. Deze gelegenheden zijn meestal feestdagen, spelletjesavonden met vrienden of een uitje met een vriendin. Het zou een leugen zijn als ik zou zeggen dat ik nog nooit in mijn eentje een fles wijn heb opengetrokken, maar dit is hoge uitzondering.
Zodoende dat als ik alcohol ga halen, ik meestal samen met Hans in de winkel ben. Vaak zijn dit namelijk boodschappen ter voorbereiding op visite, wat meestal teveel is om mee te nemen op de fiets. Dit doen we dus altijd met de auto en daarvoor heb ik Hans nodig, gezien ik de auto zelf niet kan besturen.

Bij de zelfscan ging het bliepje af, dat de medewerkers op de hoogte stelt dat er iemand alcohol probeert te kopen. Geen probleem, dit gebeurt ook altijd als ik met Hans boodschappen doe. Ik deed dus wat ik Hans altijd zag doen, even omdraaien zodat ze kunnen zien dat ik oud genoeg ben en goedkeuring konden geven op hun zakcomputertje.
De goedkeuring bleef uit en een van de medewerkers kwam op mij afgelopen, een vrouw van pak 'm beet midden 40.
"Goedemiddag!" Zei ze vrolijk.
"Goeiemiddag!" Zei ik vrolijk terug, afwachtend op de controle van mijn boodschappen. Ik ging er namelijk vanuit dat ik een steekproef had, je weet wel, waarbij ze een aantal producten in je mandje of karretje scannen om te controleren of je niets probeert te stelen.
Stomverbaasd was ik dan ook toen ze in plaats daarvan vroeg: "Mag ik je legitimatie zien?"
Het duurde even totdat de vraag was doorgedrongen. Ik heb hem zó lang niet meer gehoord.
"Oh!" Klonk mijn verbazing. "Wat leuk! Ik pak hem even voor je."
"Dat je 'wat leuk' zegt doet me vermoeden dat ik je leeftijd verkeerd heb ingeschat..." grinnikte ze.
"Klopt, ik ben 33."
Ik gaf haar mijn legitimatie terwijl ik dit zei en ze bestudeerde hem even. Ze keek zelfs even op naar me en terug naar mijn ID kaart om er zeker van te zijn dan ik haar niet in het ootje nam.
"Je ziet er echt héél jong uit." Zei ze, terwijl ze mijn kaart terug gaf. "En je draagt niet eens make-up!"

Ik kon niets anders dan breed grijnzen terwijl ze wegliep. Het is toch wel een fijn gevoel om onder de 25 jaar te worden geschat terwijl je in werkelijkheid bijna tien jaar ouder bent. Mijn dag is weer goed!
20 dec 2022 - bewerkt op 20 dec 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Imagimary
Imagimary, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende