Love letter


De Franse Schrijver Achard zei ooit eens; Liefde is altijd ongerust zijn om de ander.

Ik weet niet of de Fransman verkeerd is of dat ik gisteren na jaren van kersten met problemen, onplezierige momenten of soms dagen terecht kwam in een warm bad van liefde van mijn meisje. Maar geen moment van onrust. Toen de ochtend kwam keek ik in haar ogen en vandaag ondanks drukte, bezoeken, samen vieren we onze kerst. We gaan langzaam naar een half jaar een relatie. Een half jaar zwemmen tegen de stroom in als een zalm die thuis probeert te komen. Maar als ik haar hand vastpakt is alsof ik grijp in eeuwig geluk. Beide zijn alles dan perfect, maar toch als ik haar zie, zie ik perfectie in haar chaos. En ze ziet in mijn niet zwak en zielig, maar sterkte en een kloppend hart. Ze is een vrouw, die je eigenlijk alleen in films ziet en toch is ze van het witte doek gestapt om met mij te leven. Ik ben nooit achter haar aan gegaan als een roofdier. Haar nooit proberen te versieren door haar het bed in te krijgen eerst of achteraf. Alles ging zoals het ging alsof we op zee waren. De golven van de liefde namens ons mee. We hebben stormen meegemaakt, rustig water en springtij. Maar nooit zijn we kopje onder gegaan. En als dit alles ooit moet stoppen of verder gaat, mijn hart kent nieuwe hoop en nieuwe liefde. Haar leven is anders geworden en ik ben dankbaar voor elk moment. Ik denk soms aan de toekomst, maar ik leef het in het heden. Vandaag zijn we gelukkig, morgen ongetwijfeld ook. Maar volgende week is misschien te ver weg, maar ik ga niks uitsluiten. De kansen zijn groot voor alle mogelijkheden. Ik weet dat ik haar grijs wil zien worden en andersom maakt ze dat al mee.

Ik wil haar verwennen met 24 rozen over een jaar en een nieuwe versie van Toon Hermans lied. Ik wil met haar dansen op een berg op mijn eiland ver, waar ik een tweede thuis heb gevonden. Ik wil naar onze stad, waar we over een maand gaan vieren dat ik ouder ben, maar nog belangrijker een half jaar liefde.

Klinkt romantisch toch? En dat is het ook!

Geen geklaag, geen negatief verhaal, geen maar, gewoon liefde!
Liefde is brandstof die mijn hart laat kloppen en door mijn aderen stroomt.
Ik word beloond niet door stoer te doen, maar mijzelf te zijn.
En haar kwetsbaar geeft mij een reden om een ridder te zijn of geheim agent.
Nooit wijkend van haar zijde!

Liefde doet rare dingen met je zeggen ze, maar orde in chaos komt er ook bij. Ieder geval bij ons.
Complex is het altijd, ruzie is er, goed maken ook. We lopen niet altijd te koop met onze liefde aan de buitenwereld. Maar we delen veel door een blik die we naar elkaar werpen. Zij die weten zwijgen in alle talen omdat ze ons sprookje niet willen bederven.

Ik kan nog veel woorden gebruiken, maar Bertus Aafje wist het ooit zo mooi te verwoorden.
Liefde maakt een smal bed breed!

26 dec 2019 - 161x gelezen
Profielfoto van MilosColumbo
MilosColumbo, man, 33 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende