Lijst over 2019

1. Welke gebeurtenis of trend vond je belangrijk?
Ik zou normaal zeggen vakantie naar mijn tweede land. Maar ik heb dit jaar veel meer dingen gedaan dan ooit.
Ondanks mijn fysieke beperkingen en pijn heb ik samen met mijn meisje van alles gedaan. We zijn naar prachtige oude steden gegaan. We hebben op mooie plekken gegeten voor bijna noppes en duur tussen de dure stenen vlakbij het Binnenhof. Maar dankzij haar is ook een trend dat geld meer en meer papier is gaan voelen dat pas inhoud heeft gekregen als ik het deel.

2. Mooiste herinnering van afgelopen jaar?
Toen ik merkte dat de liefde voor mijn meisje niet eenzijdig was. We hadden er weken, misschien maanden er om heen gedanst. Maar door het mooie Binnenhof van Den Haag kwam de liefde echt naar boven, wat zich paar dagen zich uiten in een liefdevolle kus.

3. Beste boek dat je gelezen hebt?
Ik ben een Oranje klant / fan zoals ze dat noemen, ik las vroeger altijd in de Bieb het boek; Mevrouw Majesteit.
Het begint bij Oud-Premier tevens 1 van de langst zittende Vice-Presidenten van de Raad van State Beel, die bezoek krijgt van Koningin Juliana op zijn sterfbed. Een man die altijd dichtbij de kroon zat heeft hij meegemaakt gedonder tussen haar en Prins-gemaal Bernhard, rondom de in mijn ogen vreemde relatie tussen Juliana, haar moeder Wilhelmina (toen Prinses) en de gebedsgenezeres Greet Hofmans, die zei dat ze Prinses Marijke zo kon genezen. Dit liep bijna uit op een scheiding, maar ondanks dat huwelijk toen gered is klapte het bijna weer rondom de Lockheed-affaire dat Bernhard veel baantjes kosten, plus zijn trots zijn uniform.
Het is in 2019 makkelijk oordelen dat deugniet was of boef of dief. Maar ik kan wel zeggen, wat veel mensen die beetje geschiedenis hebben gehad, er was genoeg liefde dat de Kroon van een land niet voldoende was en dat de Koningin bereid was voor Bernhard als hij in de Bajes terecht zou komen zou aftreden, een reden voor Beatrix zegt men om geen Koningin te worden. Dus dan waren we door chaos een Republiek geworden.


4. Beste programma op tv/Netflix?
Ik kon niet 1 programma van Netflix kiezen. De series Star Trek Discovery (2de seizoen) en the Crown (3de seizoen) was echt hoogtepunt van Netflix. Al vind ik soms lastig Star Trek dat super modern eruit ziet terwijl 10 jaar voor de tijd van Captain Kirk is. Maar goed dat is eigenschap van Trekkie.
Maar The Crown heeft mij echt geraakt. Zeker door geweldige acteur die in VK een legende was, misschien bij oudere mensen ook nog is.
Lord Mountbatten heeft met mensen uit MI5 en de pers met toestemming van de Koningin-Moeder een Staatsgreep willen plegen tegen de verkozen regering van Labour Premier Wilson. In die aflevering die niet alles correct vertelt zit er moment, waar ik tranen van kreeg omdat zo mooi was.


5. Beste film je gezien hebt?
Ik ben met mijn liefje naar de bios geweest. Angel has Fallen.

6. Wat deed je afgelopen jaar dat je nooit eerder deed?
Ik heb een hotelkamer genomen met mijn meisje zonder van te voren dingen te plannen. Gewoon spontaan er vandoor gaan. Iets waar ik op dit moment ook erg veel behoefte aan heb.

7. Heb je je goede voornemens waargemaakt en ga je nieuwe maken?
Nee, want ik geloof daar niet in.
Ik hoop op koers te blijven met afvallen dat is het enige.

8. Welke landen heb je bezocht, en welke wil je volgend jaar bezoeken?
België, Duitsland, Griekenland in 2019
Ik hoop in 2020 dat daar lijstje, word aangevuld met Spanje!!!

9. Wat wil je aankomend jaar wat je niet had afgelopen jaar.
Dat mijn drugsverslaafde buurman zijn huis uitgezet word hulp van mijn advocaat. De brieven zijn de deur uit, ik hoop ook hem een flinke poot uit te draaien voor 5 jaar overlast, ellende van hem en zijn rot vrienden. Ik lig er niet bepaald wakker van als hij de rest van zijn leven krom moet liggen. Maar ik ben hem zo beu dat ik financieel wil laten doodbloeden.

10. Welke data van afgelopen jaar staan in je geheugen gegrift?
Dat zijn er 2, voor 2 verschillende redenen
1ste is; 27 juli vanwege de dood van mijn dierbare Tante, de laatste link aan mijn bloed familie.
2de is: 10 augustus omdat ik toen de zorg kreeg van mijn meisje. Ze vroeg toen om mijn hulp en ik probeer sindsdien alles wat er ook gebeurt, mijn belofte te houden om er te zijn.

11. Wat is het beste dat je hebt gekocht afgelopen jaar?
Een mooie ring voor mijn meisje!

12. Waar ging het meeste van je geld naartoe? (Buiten de vaste lasten om)
Lekker uit eten, maar ik ben een Bourgondisch iemand. Ik hou van lekker eten, drinken dus als ik ga uit eten met mijn meisje dan wil ik dat niet altijd bij de snackbar doen of de Mac.

13. Waar was je heel enthousiast over afgelopen jaar?
Het uitkomen van mijn boek, dat was heel erg groot succes mag ik zeggen. De presentatie was heel bijzonder ook door de komst van een bekende VIP. Maar ook de mensen die kwamen en fans die door het boek heb gekregen.

14. Welk nummer zal je altijd doen denken aan afgelopen jaar?
Geen, ik ben op muziek. Ik heb zoveel liedjes, ik kan geen 1 liedje eruit vissen.

15. Was je in vergelijking met vorig jaar..
a) Blijer of triester?
Blijker!!!

b) Dikker of dunner?
Dunner, ik heb een spijkerbroek weg kunnen gooien om mijn vakantie. Die was zo groot dat zelfs met een riem met extra gaatjes en bretels ik hem niet aan mijn kont kon houden.

c) Rijker of armer?
Mijn koopkracht is gelijk gebleven.
In de liefde ben ik rijker geworden.

14. Wat had je graag meer gedaan?
Ik had graag in de zomer meer mijn meisje dingen willen doen. Zoals naar hotels in het buitenland. Ik had liever met mijn meisje naar Kreta gegaan.

15. Wat had je graag minder gedaan?
Boos moeten worden op mensen die lachen in je gezicht en achteraf dat je een mes in je rug krijgt.

16. Ben je verliefd geworden afgelopen jaar?
Ja, na 9 jaar ben ik verliefd geworden, maar voeg daar onmiddellijk aan toe dat ook houden van is geworden!


17. Hoe oud werd je dit jaar?
32 jaartjes jong op papier.
Maar fysiek voel ik dat van ergens in de 50 naar de 30 ben gegaan. Dat is geen grapje!

Aankomend jaar wil ik graag…
Weet ik nog niet, ik denk dat niet handig om te veel te willen.
30 dec 2019 - 211x gelezen
Profielfoto van MilosColumbo
MilosColumbo, man, 33 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende