Lichaam als Russische straaljager

O wind, als winter komt, laat lente niet lang op zich wachten


Ik ben op deze pagina teruggekomen vanwege een vriendin. Maar ik vind ook prettig om dingen te kunnen zeggen zonder dat mensen weten wie ik ben. Al kunnen mensen misschien raden. Het is nog maar de herfst en nu al voel ik klachten van de winter. Afgelopen weekend naar Harlingen geweest op en neer met een goede Engelse vriend. En ik voelde echt de kou in mijn knieën. Ik heb echt een bak vol medicijnen. Ik slik er 32 per dag. Vanaf de 8ste van deze maand, dus komende vrijdag nog maar 31 want ik probeer te minderen wanneer dat kan. Maar dat ik nu al aan begin van de november deze pijn heb word ik beetje boos van. Soms voelt het alsof mijn lijf een Russische straaljager is.

Ik gebruik deze uitdrukking om de boel een beetje luchtig te houden. Je kan alles heel zwaar nemen. Je kan en mag huilen. Een held van mijn zei ooit Altijd blijven lachen tot hij kanker kreeg. En tegenwoordig zegt hij 23 ½ uur lachen en half uurtje janken.


Soms kan ik janken en moet ik dat ook om niet gek te worden. Al helpt zingen op de scootmobiel ook enorm!! De pillen, de pijn, zien in mensen hun ogen dat ze moeite hebben dat ik zoveel pijn heb. Ik vind moedig dat ze hun tong kunnen houden. Sommige mensen vragen niet omdat ze weten dat antwoord van mijn 99,9% altijd positief is. Maar soms heb je die 00,1% dat alles zwart lijkt. Dat alles te veel wordt. Ik schrijf dit nu omdat moet zeggen dat ik begin van de ochtend toen de zon nog niet op was had. Mijn knieën gaven mijn gevoel alsof ze eruit getrokken werden, dus ook pijn in mijn been. Gelukkig heb ik er wat voor. Met soms let ik net Dokter Gregory House uit de tv-serie House. Ik heb ook potje met pillen en dan gaat er weer eentje in mijn mik. Ik kan niet beter worden. Ze maken leefbaar, door humor en liefde van derde is het ook te doen. Als ik alleen zou zijn, idee durf ik niet eens over na te denken.

Carry Tefsen & Piet Römer zongen in de tv-serie 't Spaanse Schaep een heel erg mooi nummer. Klein feitje dat was de laatste keer dat beroemd acteur zong. Hij speelde de beroemde kastelein, Kootje de Beer 't Schaep met de 5 pooten (1969) dat later werd overgenomen in de remake door Pierre Bokma. En we kennen hem beste als de norse Jurriaan 'Jurre' de Cock ("De Cock, met C-O-C-K"knipoog uit Baantjer.

Op de melodie van beroemde nummer; The Windmills Of Your Mind
zongen ze over cirkels van oud zijn en alleen. Ik ben niet alleen. Ik ben niet eenzaam. Maar lichamelijk, de tijd en seizoenen zijn als cirkels. Want de lente en de zomer is ontzettend goed voor mijn. De herfst beginnen de klachten, de winter is soms gewoon zo hel dat ik vast zit aan mijn ziekenhuisbed. Maar er zijn ergere dingen in het leven. Ik krijg echt enorm veel liefde. Zeker een goede vriendin, ik geef haar de codenaam; S. En zonder haar zou ik soms niet redden al kennen we elkaar pas sinds 3de maand van dit jaar. Maar nu, bij zien van haar ogen, hij hand door mijn haar dat geeft niet alleen troost. Maar ook liefde die nooit eerder kende. Een steun, een vriendin, een vertrouweling en door recente gebeurtenissen met haar lijf snapte ze beter wat het is om dit soort pijn te hebben.

Ik sluit mijn eerste schrijven ongetwijfeld met spelfouten af met aangepaste versie op laatste couplet van Cirkels uit het t Spaanse Schaep uit 2011.

De rimpels in de vijver
De webben van een spin
Zomaar cirkels in de ruimte
Zonder einde of begin
In een eindeloos refrein
Er bestaat geen medicijn
Met leven van dit soort pijn


En nu weer een lach en doorgaan!!!
03 nov 2019 - 253x gelezen
Profielfoto van MilosColumbo
MilosColumbo, man, 33 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende