Leuk zo'n date, lachen ook

Hoi,

September 2017

Daar sta ik dan leunend tegen een muurtje een beetje nonchalant te doen. Over een minuut of 5 verwacht ik mijn date hier, als ze komt opdagen natuurlijk. We hebben wat geappt afgelopen dagen en ik was er best oké mee geweest als dat nog wat dagen zo door was gegaan. Maar blijkbaar gaat dat tegenwoordig anders en fuck if I know of ik hier überhaupt wel al klaar voor was. Ik zette een app op mijn telefoon, maakte een profiel aan en begon virtueel wat om me heen te kijken. Ik voelde me oud weet je dat, want ik heb nooit zo'n app op mijn telefoon gehad en daten heb ik eigenlijk nooit gedaan.

Maar goed, de app had blijkbaar wel effect want ik kreeg een paar reacties. Dat bloedt gewoon dood natuurlijk in minimaal de helft van de gevallen. Het is blijkbaar ook normaal om na een paar berichten heen en weer gewoon helemaal niks meer van je te laten horen. Dat is toch gek, alsof iemand tegenover je staat, zich omdraait en zo wegloopt. De 2 die bleven plakken waren totaal verschillend, een succesvol en 'ik weet wat ik wil'-type en een vrijheid blijheid 'we zien het allemaal wel'-type. Misschien waren beiden een soort van afspiegeling van waar ik zelf stond, zocht ik echt iets of was het vooral van we zien het wel.

Ze kwam aanrijden, raampje open, 'heee waar kan ik parkeren dan?'. Beetje Leids accent, leuk. Ik besloot maar gewoon naast haar in te stappen en haar op die manier richting een parkeerplek te wijzen. Samen naar een cafeetje gelopen en gewoon maar gaan zitten. Voor ik verder typ wil ik even zeggen dat ik soms nogal een bot gevoel voor humor heb, soms domme woordgrappen maar vaak ook dingen ten koste van mezelf. Daarbij ben ik onhandig keer 17474 dus ik was me erg bewust van alles wat mijn handen en voeten deden die avond, domme dingen doen is mijn leven zeg maar.

We bestellen drinken, ik bestel een koffie want het is pas 19:30 en zij besluit mee te doen. De serveerster komt aanlopen en zij draait zich om en.. stoot zo die koffie uit haar hand. YESSS!! Ik ben niet eerste van ons twee die als een debiel een totaal onnodige beweging maakt. Dus ik moet glimlachen, de serveerster zegt 'Kan gebeuren' en zij draait zich om naar mij. "Zit je nou ten koste van mij te lachen", kijkt ze me boos aan. Dus ik denk 'is dit serieus?'. "Nou ja, ik kan je vertellen dat het of bij jou of bij mij ging gebeuren en ik ben buitengewoon blij dat ze koffie aan jouw kant kwam brengen", het kan zijn dat ik op dit moment van oor tot oor lachte. De date was not amused en begon zichtbaar aan mij te ergeren.

Er ging een minuut voorbij denk ik, weinig woorden. De serveerster kwam terug met nieuwe koffie en toen deed ik wat doms. Ik zei: "Wil je ze anders op de counter zetten en ons roepen als ze te drinken zijn, dat is veiliger". Zelf vond ik mezelf nogal charmant en gevat, de date zag dat anders. Gewoon echt 0 humor en zelfspot terwijl het voor mij voelde als de grootste scherfbreker ehh ijsbreker die ik me voor kon stellen. Lekker toch, awkward begin, lachen en de rest van de avond heb je een shitload aan grappen die je erover kan maken. Maar nee, de date was na 45 minuten voorbij.

Ik liep met haar mee naar de auto en in die paar minuten begon ze me een beetje uit te horen, 'Wat vond jij er van?', 'Zou je nog een keer op date willen?', 'Moet je altijd lachen om zulke dingen'. Dus ik dacht fuck hallo hee, mag ik thuis even op de bank ploffen en het laten landen aub thanks. Dus ik zei: "Weet je we appen wel even als je thuis bent, kijken we wel verder toch". Wat blijkbaar in een of ander dateboek codetaal is voor 'Ik wil jou nooit meer zien jij vreemd beest, ga weg en tot nooit' want een paar minuten later kreeg ik een appje 'Bij een volgende date gewoon gelijk zeggen hoor als er geen klik is'.

Er was ook geen klik, er waren scherven en ik had lol. Date 2 was overigens nog rampzaliger maar dat komt misschien later wel.

Patrick
07 aug 2019 - bewerkt op 14 mei 2020 - 258x gelezen
Profielfoto van WDAMW
WDAMW, man, 33 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende